KVINFOs emneord bliver lagt ind i alle katalogposter for at gøre det muligt at udføre emnesøgninger i bibliotekets samlinger. Emneordene indeholder også information om geografi, fx verdensdele og lande, og tidsperioder, fx 1700-tallet, 1970'erne mv., samt publikationstyper.

Emneordene indeholder også personnavne, navne på organisationer, samt titler på værker, musikgrupper, m.m. Hvis du vil bruge disse emneord er det en god ide at starte med en fritekstsøgning.

Når du har fundet nogle poster, der ser relevante ud, kan du forsætte søgningen ved at bruge de samme emneord, eller kombinationer af emneord, der bliver brugt i de poster, du har fundet.

Du har også mulighed for at søge i avanceret søgning hvis du har brug for en mere præcis søgning hvor du kan søge med boolske operatorer (OG- ELLER- IKKE)

Se også:

Lidt om KVINFOs emneord

Emneordene er udviklet gennem hele KVINFOs historie. De er derfor dels præget af 1970'ernes  terminologi og sprogbrug, dels indeholder de i høj grad kønsmarkører fx ord som kvindesprog, kvindehistorie, mandeforskning, kvindelige forfattere, mandlige sygeplejersker, mandefag, kønssocialisering. Årsagen er, at KVINFO først i 1997 fik egen bibliotekskatalog og at KVINFOs katalogposter altid har været en del af andre, større bibliotekskataloger som fx Det Kongelige Biblioteks database REX og www.bibliotek.dk. Formålet med KVINFOs emneord har derfor været, og er fortsat, at synliggøre kønsaspektet.