KVINFO har i samarbejde med Foreningen Nydansker startet en ny mentorindsats for piger og unge kvinder i alderen 15-30 år. Med projektet ønsker vi at sætte fokus på mistrivsel, ensomhed og psykisk sårbarhed blandt unge kvinder, hvilket udgør et stigende problem - både for den enkelte unge såvel som for samfundet.

Med frivillige mentorforløb som metode, ønsker vi at udvikle en mentorindsats for denne målgruppe og bidrage positivt i de involverede unge kvinders liv. Mentorindsatsen har både fokus på det sociale og faglige, og mentorforløbet tager udgangspunkt i dét, som den enkelte unge kvinde ønsker at få støtte med hvad end det handler om uddannelse, job, netværk eller personlige udfordringer. De unge kvinder får tilbudt et mentorforløb af en varighed på 6 måneder, hvor de mødes med en frivillig mentor ca. 4 timer om måneden i deres lokalområde.

Bliv frivillig mentor i PIFT

Vil du vide mere om PIFT?

Har du spørgsmål angående projektet eller interesse i at blive frivillig mentor, er du velkommen til at kontakte

  • projektkoordinator Julie Nielsen
    email: mkg@pift.nu
    tlf: 7199 9721
Vi er allerede i fuld gang med de første mentorforløb, men vi søger stadig engagerede og stabile frivillige mentorer i vores samarbejdskommuner: Lejre, Roskilde, Høje Taastrup, Furesø, Hillerød og Gribskov. Som frivillig mentor kan du være med til at bidrage positivt med nye perspektiver i og støtte den unge kvinde med nogle af de udfordringer, som kan være svære for den unge at håndtere alene. Du kan således være en medvirkende årsag til at en sårbar ung kvinde får større motivation, afklaring og tro på fremtiden.

Læs mere og ansøg om at blive frivillig mentor på vores hjemmeside www.pift.nu.

Læs artikel fra Danske Kommuner: Frivillige hjælper psykisk sårbare kvinder

Du kan også følge med på Facebook.

Om PIFT

’PIFT – et mentortilbud til unge kvinder’ er et samarbejde mellem KVINFO og Foreningen Nydansker.

Projektet er støttet af Veluxfonden.