Nyheder

 • 06.10.17
  -
  Antifeministiske bevægelser i Europa
  >>
  En ny bølge af sociale bevægelser, der sætter spørgsmålstegn ved kvinders og homoseksuelles reproduktive og seksuelle rettigheder har lige nu vind i sejlene i Europa. Bevægelserne, der både opererer nationalt og transnationalt, og især har fodfæste i de katolske lande, er nu for første gang kortlagt, beskrevet og analyseret i antologien: Anti-gender campaigns in Europe: mobilizing against equality (2017).
 • 29.09.17
  -
  KVINFOs anbefaling: Samma yrke – olika lön, Lönelotsarna & 76 miljarder - prislappen för den strukturella löneskillnaden
  >>
  Uligelønnen i Sverige beløber sig til 76 milliarder svenske kroner. For første gang nogen sinde har forskere i Sverige regnet på, hvor stor den samlede strukturelle lønforskel er mellem sammenlignelige kvinde- og mandefag. Den samlede sum pr. år opgøres til 76 milliarder svenske kroner.
 • 14.09.17
  -
  KVINFO tager et historisk blik på feministiske partier i Danmark
  >>
  I sidste uge så Danmarks nye feministiske parti, Feministisk Initiativ dagens lys. Men det er ikke første gang i dansk politik, at vi ser målrettede feministiske tiltag og sågar dannelse af feministiske partier. Ideen om et danne et parti baseret på feministiske ideer har dybe rødder i kvindebevægelsen. De er båret af frustration over langsommelige ligestillingspolitiske fremskridt - trods alle de traditionelle politiske partiers skåltaler om ligestilling som demokratisk grundværdi.
 • 13.09.17
  -
  Køn og etnicitet ved kommunalvalget
  >>
  To møder har sat kvinders og etniske minoriteters repræsentation i kommunalpolitik på dagsordenen.
 • 12.09.17
  -
  Vold mest udbredt på kvindearbejdspladser
  >>
  Dobbelt så mange kvinder som mænd har oplevet vold eller trusler på deres arbejde, viser de nyeste tal. En forklaring kan være overrepræsentationen af kvinder i jobgrupper, der arbejder med mennesker, siger ekspert.
 • 04.09.17
  -
  KVINFOs anbefaling: Et kønnet blik på rusmidler
  >>
  Hvilken rolle spiller vores forestillinger om køn i mænds og kvinders brug af forskellige former for rusmidler? Og hvordan spiller kønnede forventninger ind i de behandlingstilbud, der skal få folk ud af deres misbrug? Det undersøger en række rusmiddelforskere i antologien ”Køn og rusmidler: Brug, behandling og kontrol” fra 2017.
 • 31.08.17
  -
  Regeringen vil fjerne 61 procent af KVINFOs danske budget
  >>
  ”Viden er grundlaget for at kunne komme videre på ligestillingsområdet, også i Danmark.,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.
 • 25.08.17
  -
  KVINFOs anbefaling: Feministisk partipolitik i svensk byråd
  >>
  Hvad skete der i byrådet i Simrishamn, da det nye svenske parti, Feministisk Initiativ, efter kommunalvalget i 2010 kom i byrådet med 4 mandater? Fik partiet indflydelse på lokalpolitikken? Lykkedes det at føre en feministisk politik? Og hvordan blev partiets byrådsmedlemmer modtaget? Det er nogle af de spørgsmål, som den svenske politolog Maud Eduards forsøger at få svar på i bogen ”Feminism som partipolitik” (2016).
 • 24.08.17
  -
  Selvfølgelig har vi ikke godkendt besparelserne!
  >>
  ”Det burde være klart for enhver, at vi selvfølgelig ikke har godkendt besparelserne, selvom det lykkedes Mette Bock at fremstille det sådan ved samrådet om KVINFOs bibliotek."
 • 23.08.17
  -
  Jordan rykker på rapport om børneægteskaber
  >>
  Jordans Higher Population Council har i samarbejde med KVINFO udgivet en omfattende rapport om børneægteskaber. Regeringen har meddelt at den nu vil gå i gang med at implementere anbefalingerne i rapporten.
 • 11.08.17
  -
  Bøger om Mumitroldenes mor – Tove Jansson nu udstillingsaktuel i København
  >>
  Billedkunstneren og forfatteren Tove Janssons værker kan nu ses for første gang i Danmark i Kunstforeningen Gl. Strand i København. En række forskere har i nyere tid beskæftiget sig med Tove Janssons forfatterskab og særlige livshistorie. KVINFOs bibliotek har en del af bøgerne.
 • 09.08.17
  -
  Bog med KVINFO-baggrund shortlistet til europæisk pris
  >>
  Lærebogen Tal og Køn, som er blevet til på initiativ af KVINFO er blevet shortlistet til den europæiske BELMA-pris for lærebøger.
 • 06.07.17
  -
  Kongeligt besøg hos KVINFO-partner i Aarhus
  >>
  Jordans prinsesse Basma Bint Ali var på besøg hos KVINFO-partner, som arbejder med at udvikle nye produkter hos en gruppe landsbykvinder i Jordan.
 • 28.06.17
  -
  Ny rapport med anbefalinger om ligestilling blandt børn og unge
  >>
  Vi skal gøre op med de ofte meget fastlåste forestillinger om, hvad piger og drenge kan, bør og skal, som de mødes med allerede fra fødslen. Sådan lyder budskabet i ”Rapport fra Udvalget om ligestilling i dagtilbud og uddannelse”, hvor KVINFO har siddet med.
 • 16.06.17
  -
  KVINFO og Folkemødet vil rette op på repræsentationen
  >>
  KVINFO og Folkemødet tager nu sammen fat på at gøre noget ved den skæve repræsentation i debatterne på Folkemødet. For selv om der for første gang i de fire år, KVINFO har opgjort kønsbalancen blandt debattørerne på Folkemødet, er en lille fremgang at spore, får kvinderne med 36,5 procent af debatdeltagerne stadig langt mindre taletid end mændene. Og når det handler om debattører med etnisk minoritetsbaggrund, skal man næsten have lup frem for at finde dem.
 • 12.06.17
  -
  FN's Gender Diversity Roundtable 21. juni
  >>
  Henriette Laursen, KVINFO's direktør, deltager sammen med en række andre repræsentanter for virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner.
 • 02.06.17
  -
  Nyt podcast
  >>
  Et spændende interview med Lovise Haj Brade om hendes PhD-afhandling, der handler om normer i den akademiske verden. Inklusive kønsnormer.
 • 01.06.17
  -
  Lancering af nyt arabisk program
  >>
  1. juni bliver det nye Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) lanceret med en ceremoni og en række workshops i Udenrigsministeriet. Programmet, som er det, som tidligere hed Det Arabiske Initiativ, lægger rammerne for de næste fem års arbejde for KVINFOs arbejde i Mellemøsten og Nordafrika.
 • 24.05.17
  -
  KVINFO og Foreningen Nydansker får stor bevilling fra VELUX FONDEN
  >>
  KVINFO og Foreningen Nydansker har fået en bevilling på over 2 millioner kroner fra VELUX FONDEN til PIFT, som er et mentorprogram for unge, sårbare kvinder. Bevillingen er givet til at forankre og udvikle tilbuddet, så det blandt andet kan nå bredere ud.
 • 17.05.17
  -
  Ugens Bog
  >>
  I et samfund hvor kvinder ofte anses som mindre værd, jo ældre de bliver, opfattes 40+ mødre som alt fra egoistiske til unaturlige. Karen Hvidtfeldt Madsen og Kinneret Lahad undersøger, hvordan kvinder, der får børn efter de 40 år, navigerer deres status som ’gamle mødre’.

Sider