Noget af det første, der byder KVINFOs mange besøgende velkommen, er Elisabeth Toubros kunstværk Sisterhood-Brotherhood. Værket har fået en prominent placering i KVINFOs indgangsparti. Med kunstværket understreger KVINFO, at begge køn er i fokus i institutionens arbejde. Derfor har Elisabeth Toubros banner også været inspirationskilde til en ny topbjælke på kvinfo.dk

The Sisterhood / Brotherhood Banner

Banneret måler 2 x 2,53 m, og kan opleves i KVINFOs indgangsparti.
 
Indkøbet af kunstværket er gjort muligt gennem bidrag fra DM, Dansk Magisterforening, og Bikubenfonden.
 
Elisabeth Toubro siger om værket: "Meget komprimeret kan man sige, at kunstværket handler om ligestillingen, som en fælles sag for begge køn, men også et blodigt opgør. Samtidigt hæves banneret som et hvidt flag og en appel om at klinke skårene og komme videre med nye indsigter, nye sproglige formuleringer og ønsket om konstruktivt samspil."

KVINFOs direktør Elisabeth Møller Jensen blev indfanget af bannerets mange budskaber allerede første gang, hun så det. "Værket har fat i de historiske rødder. Det rammer plet i forhold til, hvor debatten om køn og ligestilling er i dag. Og det peger på, at det handler om begge køn. Jeg har aldrig før mødt et kunstværk, der på den måde spejler KVINFOs formål og opgaver. Derfor er jeg begejstret for, at vi med støtte fra DM, Dansk Magisterforening, og Bikubenfonden har fået mulighed for at erhverve værket.

Om værket

Kunstværket består af T-shirts, som Elisabeth Toubro har fundet second-hand. Ofte er der trykt både tekst og billeder på T-shirten, for at den, der bærer den, har mulighed for at signalere meget tydeligt, hvem man er, hvilke ideer man har om verden, eller hvad man gerne vil fortælle andre om sig selv. Ofte kan der være et ironisk eller humoristisk budskab trykt på T-shirten.

De T-shirts, der indgår i værket, er alle valgt ud fra, om de signalerer noget særligt kvindeligt eller særligt mandligt. Hen over alle de sammensyede T-shirts står i blodrøde bogstaver formet som et kors ordene Sisterhood / Brotherhood. Banneret er ophængt i en form for spindelvæv udført i 2 mm stålwire.

Om kunstneren

Ganske få 100 meter fra KVINFOs kontor på kajkanten syd for Den Sorte Diamant stråler Elisabeth Toubros monumentale værk "Byfraktal". Skulpturen i skinnende stål er et markant pejlemærke langs Københavns havnefronten, og sammen med banneret "Sisterhood-Brotherhood" viser det spændvidden i Elisabeth Toubros produktion.

Elisabeth Toubro er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og hun har varetaget en lang række tillidshverv bl.a. som medlem af Kunstrådet, formand for Kunstrådets Billedkunstudvalg (2007-11). Hun har også været medlem af Akademirådet mellem1999 og 2011, og var dets formand fra 2004-2007, og ikke mindst medlem af og præsident for Akademiet for de Skønne Kunster.

Læs mere om Elisabeth Toubro i