”Little boy, you’re a man. Little man you’re a king” Jet Song, West Side Story

Macho-populisme og vrede hvide mænds kryds ved Trump – maskulinitet er for alvor kommet under lup i mediedækningen af præsidentvalget! Læs mere om præsidentembedets maskulinitet, kødmetaforer i valgkampen, og samspillet mellem klasse og maskulinitet i amerikanske mænds vælgeradfærd her.

KVINFO har taget kønsbrillen på, og giver dig her en guide til de skarpeste tunger, blogkommentatorer og kønspolitiske analytikere, der alle har fingeren på pulsen af den amerikanske præsidentvalgkamps køns- og ligestillingstematikker. 

 

Hvor meget mand skal man være for at blive præsident?

Ifølge forfatter og feminist Jackson Katz er der en tæt kobling mellem maskulinitetsidealer, og den måde hvorpå præsidentvalgkampen udspiller sig.  Læs interviewet med Jackson Katz, som tidligere i år udgav bogen Man Enough: Donald Trump, Hillary Clinton, and the politics of presidential masculinity. Her ser han nærmere på de forskellige præsidentkandidaters måde at ‘gøre mandlighed’ på. Katz giver os også sit bud på, hvorfor demokraterne har mistet så mange hidtil loyale arbejderklasse-stemmer.

 

USA's hvide vrede mænd stemmer Trump

Skyldes det en forfejlet amerikansk drøm at Trump virker tiltrækkende på vrede hvide mænd? Det påstår Michael Kimmel i sin bog Angry White Men fra 2013, som handler om maskulinitet og forestillingen om mandens gudgivne ret til et arbejde og økonomisk succes. Følg Kimmels blogserie om Trumps tilhængere her.

 

Macho-populisme i valgkampen

Sexisme som politisk fremgangsmåde – lyder det langt ude? I denne artikel sætter historieprofessoren Federico Finchelstein og professor i mexicansk historie Pablo Piccato fokus på Trumps aktive promovering af kvindehad som en strategisk politisk metode, der tilhører macho populismen – et fænomen uden geografiske og kulturelle grænser, som op gennem historien har haft stor gennemslagskraft og stadig har det i amerikansk politik i dag.

 

Maskulinitet, politik og kødmetaforik

Hvordan hænger maskulinitet, politik og en kødrig kost sammen? Her kan du læse et vegansk feministisk perspektiv på Trump og andre politikeres brug af seksuelt konnoterede kødmetaforer. Carol J. Adams giver os i artiklen ‘The sexual politics of meat’ en skæv og tankevækkende indgangsvinkel til politisk retorik i amerikansk politik:

 

Femifobisk maskulinitet

Læs mere om præsidentembedets tætte kobling til maskulinitet i denne blogartikel fra the Western Political Science Association, der bl.a. ser nærmere på begrebet femifobisk maskulinitet: