KVINFO har ansat Lene Steffen som chef for sine aktiviteter i Mellemøsten og Nordafrika.

Det er en kapacitet med en omfattende international erfaring, som træder ind som leder af KVINFOs internationale afdeling. Lene Steffen har siden 2010 været global direktør for Child Rights Governance i Save the Children International, og før det har hun blandt andet været teknisk rådgiver i Red Barnet i Danmark og programansvarlig for deres program i Uganda.

Hun er oprindeligt uddannet i internationale udviklingsstudier fra RUC. Det fokus på rettighedsbaseret udviklingsarbejde fortsætter hun altså med ansættelsen på KVINFO, blot nu med kvinders rettigheder og ligestilling i stedet for børns rettigheder.

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

KVINFO's program i Mellemøsten og Nordafrika er støttet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram under Udenrigsministeriet (tidligere Det Arabiske Initiativ).

KVINFOs Gender Equality Programme i Mellemøsten og Nordafrika omhandler reform af lovgivningen, fokus på seksuelle og reproduktive rettigheder, adgang til politisk indflydelse og beskyttelse mod kønsbaseret vold som sine fire hovedtemaer.

Programmet, der har indsatser i Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan, er finansieret af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram. 13 lokale organisationer er partnere i programmet, sammen med Kvinderaadet, Danner, LGBT Danmark og Sex og Samfund fra dansk side.