For fjerde år i træk lægger KVINFO op til et brag af en 8. marts-fejring i VEGA. I år sker det i samarbejde med Roskilde Festival, der er trådt ind som hovedpartner i arrangementet.

8. marts ligger direkte i forlængelse af Roskilde Festivals holdningstema EQUALITY både i indhold og form, og det har givet basis for et tættere samarbejde. Festivallen har tidligere givet donationer til fejringen, men har i år påtaget sig en langt mere aktiv rolle som kurator af musikken, og har også bidraget til at gøre det øvrige program muligt.

“Kvindernes internationale kampdag er en vigtig dag at markere, og vi er glade for at være med til at skabe denne aften sammen med Kvinfo. I Roskilde Festival arbejder vi for at fremme diversiteten og repræsentationen både på og bag ved scenen. Vi håber, at vi med denne aften kan bidrage til at fremvise talent og stærke forbilleder, når vi præsenterer tre spændende kvindelige musikere, som på hver deres måde repræsenterer lyden af 2018," siger Signe Lopdrup, administrerende direktør hos Roskilde Festival.

Til programmet har Roskilde Festival og KVINFO i samarbejde udvalgt stortalentet Iris Gold, den inderlige folk-sanger Gurli Octavia og Annika Aakjær, der uden besvær får storladen pop til at rime på krasse indholdstunge tekster.

Roskilde Festivals holdningstema EQUALITY løber over tre år, hvor der hvert år zoomes ind på forskellige aspekter af lighed, som adresseres gennem musik, kunst og workshops i festivaldagene. I 2016 var det ’politisk lighed, og fokus i 2017 var ’kulturel lighed’, hvor KVINFO også var blandt de organisationer, som deltog med en workshop på festivallen. I 2018 er temaet ’økonomisk lighed’.

Ud over samarbejdet med Roskilde Festival har også DJØF og Dansk Magisterforening bidraget med sponsorater. 

Fejringen af 8. marts i VEGA er ved at være udsolgt, så hvis man vil sikre sig en billet, skal man være hurtig. Billetter koster 150,- plus gebyr og købes gennem ticketmaster.