Her er fem bud på databaser der hurtigt får dig i gang med at finde de tal du søger, hvad enten du leder efter statistik om ligestilling i Argentina, eller i Åland.

Få et nemt overblik over dansk ligestillingsstatistik på Danmarks Statistik
Hvis du vil have statistik præsenteret på dansk om Danmark, så har Dansk Statistik et lille, men let, overblik over ligestilling i Danmark ud fra parametre som befolkning, familie og omsorg, uddannelse, arbejdsmarked, ligeløn og sundhed.

Få et sammenligneligt overblik over ligestilling i Norden
Nordisk Råds database ’Nordiske ligestillingsindikatorer’ giver adgang til statisk om køn og ligestilling i hele norden. Her er det muligt nemt at sammenligne og overskue statistik på tværs af de nordiske lande, ud fra flere forskellige parametre.

Vil du vide mere om kønsstatistik i hele EU?
EIGE (European Institute on Gender Equality) har et ‘Gender Equality index’, der gør det nemt at sammenligne statistik om ligestilling i EU-medlemslandene.

Her kan du få statistik over ligestilling i forskellige lande
Søger du statistik for lande uden for EU, kan du i Verdensbankens Gender Data Portal finde ligestillingsstatistik på de fleste lande i verden, ud fra parametre som økonomi, helse og uddannelse.

Skal du finde noget generelt om kvinder i hele verden?
Gennem Global Gender Statistics Programme kan man få adgang til FNs rapport ”The World’s Women”, som er blevet udgivet hvert 5. år, siden 1990. Her samles og formildes statistik om kvinder i hele verden, fordelt på regioner.