• 31.01.18
  -
  Ny tunesisk ligestillingslov skal snart stå sin prøve
  >>
  En ny lov om bekæmpelse af vold mod kvinder, der betragtes som revolutionerende for kvinders ligestilling i Tunesien, træder i kraft 1. februar. Men der kan være langt fra papir til praksis, påpeger to repræsentanter fra tunesiske kvindeorganisationer, som dog begge er optimistiske.
 • 28.11.17
  -
  ”En sejr for kvinder i Tunesien er en sejr for os alle”
  >>
  Vold mod kvinder er hverken et privat eller et nationalt anliggende, men et internationalt problem, som med fordel kan gribes an som sådant. Det var hovedpointen, da repræsentanter fra kvindeorganisationer i fire arabiske lande mødtes med danske partnere for at diskutere, hvordan de bedst kunne arbejde sammen om at komme den kønsbaserede vold til livs.
 • 22.11.17
  -
  Billedreportage: Arabiske kvinder i dansk valgkamp
  >>
  Til kommunalvalget i Danmark havde KVINFO inviteret kvindelige lokalpolitikere og aktivister fra fire arabiske lande til at følge valgkamp, stemmeafgivning og optælling. Se billederne og hør om deres reaktioner.
 • 14.11.17
  -
  Kvinder i Mellemøsten kæmper for lokal indflydelse
  >>
  Det er ikke kun i Danmark, at kvinders indflydelse i politik halter efter mændene, nationalt såvel som i lokalpolitik. I Mellemøsten fører kvinderne en kamp på mindst fire fronter. Den første er overhovedet at få afholdt frie valg. I både Tunesien, Egypten, Jordan og Marokko er der valg til de lokale kommuner – på papiret i hvert fald – men i nogle af landene har de været udsat i årevis. Den anden front er at sikre, at der også bliver lagt reel magt og beslutninger ud til de lokale råd. Den tredje er så at sikre, at der er en rimelig repræsentation af kvinder i de råd, der bliver valgt, og den fjerde, at de kvinder, der bliver valgt, også får reel indflydelse.
 • 24.08.17
  -
  Nordiske lande rykker på ligestillingens dødvande
  >>
  Norge, Sverige og Island rykker ligestillingspolitisk. Det sker blandt andet med et nyt ligelønscertifikat til islandske virksomheder og en helt ny svensk ekspertmyndighed. I Danmark ignorerer politikerne derimod ligestillingsloven, og dét er chokerende, mener ligestillingskonsulent.
 • 21.08.17
  -
  Konflikt og brobygning i islamisk feminisme i og udenfor Norden
  >>
  Islamisk feminisme er en bevægelse, som nu gør sig gældende i stort set alle dele af verden. Til trods for det lader Islamisk feminisme sig hverken uden videre definere eller nøje afgrænse, og det er heller ikke en global og veludviklet bevægelse. Til trods for at især konvertitter igen og igen er objekt for konflikter, har deres position potentiale til at fremme dialog og brobygning mellem muslimer og ikke-muslimer såvel som indbyrdes blandt muslimer. KVINFO havde sidste år besøg af to egyptiske aktivister for at udfolde denne pointe i praksis.
 • 01.05.17
  -
  Mode udfordrer det stereotype billede af den muslimske kvinde
  >>
  Modebevidste muslimske kvinder har skabt sig en platform på blogs og sociale medier, hvor de deler ud af mode- og skønhedstip til hinanden. Men det handler ikke bare om designertørklæder og -tøj. Mode er blevet et medium, hvor de modebevidste bloggere er med til at ændre det stereotype billede af muslimske kvinder. Artiklens forfatter har i sit speciale Fashion with Faith – Re-imagining the Veil. How Modest Fashion in Turkey is Changing the Narrative of Muslim women - set på muslimsk mode, og hvad det er for en dagsorden, den sætter.
 • 11.03.17
  -
  Dokumentation af en bevægelses historie
  >>
  Kvindebevægelsen i Egypten har snart 100 år på bagen. Alligevel er den egyptiske feminismes dybe rødder ukendt for mange både i Vesten og i Egypten selv. Women and Memory Forum i Kairo har i samarbejde med KVINFO et projekt om den egyptiske feministiske pioner, Hawa Idris. Men det handler ikke om at skabe endnu et historisk ikon for den egyptiske feministbevægelse. Det handler om at spejle den feministiske bevægelses historie til inspiration for yngre feminister.
 • 10.12.16
  -
  "Challenge my Story" – de unges egne fortællinger om køn
  >>
  15 deltagere har fortalt historier om, hvordan små ubetydelige daglidags ting kan have haft stor indflydelse på, hvordan de har det med sig selv.
 • 27.11.16
  -
  Fredens græsrødder
  >>
  I det krigshærgede Syrien arbejder grupper af især kvinder hårdt for at holde deres lokalsamfund ude af konflikten. Eller for at hele de dybe sår, som konflikten har givet. Et freds-netværk støtter stædigt lokale grupper og aktivister på trods af fem år med håbløshed og krig. Deres erfaringer har også vist sig uvurderlige for de millioner af syriske flygtninge i udlandet og i de samfund, der har skullet modtage dem.
 • 07.10.16
  -
  Fodboldpionerer sætter Jordan på verdenskortet
  >>
  Jordan afholder lige nu fodboldverdensmesterskabet for kvinder under 17 år. En begivenhed, som for første gang finder sted i Mellemøsten, og som peger på en positiv udvikling for kvindefodbold på trods af alle odds.
 • 01.10.16
  -
  Flere kvinder på stemmesedlen i Jordan
  >>
  Antallet af kvinder, som tør og ønsker at bidrage til beslutningsprocessen i Jordan og stille op til parlamentet, vokser markant, på trods af store forhindringer. Jordanerne går til valg i dag, og kvinderne udgør en historisk stor procentdel af de opstillede kandidater.
 • 01.10.16
  -
  Kvinder er udsatte – og uundværlige – i nødhjælps-arbejdet
  >>
  Det er en stående kendsgerning, at kvinder er ofre i krig. Derfor er det ikke overraskende, at det også gælder for Yemens kvinder under den krig, som netop nu udspiller sig i landet. Mere overraskende er det, at de yemenitiske kvinder også har en nøglerolle i at sikre den humanitære bistand, som lige nu uddeles til krigens ofre.
 • 15.09.16
  -
  Konfliktløsning uden kvinder
  >>
  Arabiske kvinder bliver oftest ekskluderet fra arbejdet med at forebygge krig og skabe fred. Selvom de sammen med børnene er særligt udsatte under væbnet konflikt, er de sjældent med, når der skal findes løsninger. På en stor konference i Beirut forsøgte 60 kvinder - og nogle få mænd - at give et bud på, hvordan de kan få en ny rolle.
 • 02.06.16
  -
  Fagforeningsnetværk bryder muren
  >>
  Et unikt kvindenetværk viser, at det er svært, men ikke umuligt at bryde igennem muren til fagbevægelsens top i Marokko og skaffe kvinderne adgang til et af de steder, der kan fremme deres politiske deltagelse. Det gælder om at overbevise de mandlige fagforenings- ledere om, at de ikke mister magt, men at alle kollektivt set får større magt, når kvinderne kommer til tops, siger Ahmed Al Motamassik, tilknyttet netværket ”Réseau des Femmes Solidaires pour l’Egalité”.
 • 11.05.16
  -
  WOMEN DELIVERs danske direktør: ’’Vi skal forandre verden...’’
  >>
  København er i disse dage fyldt med mennesker, som slås for nogenlunde det samme som KVINFO: Lige vilkår og muligheder til alle. Under mottoet: ”Invester i piger og kvinder – det betaler sig” afholder den internationale organisation Women Deliver sin fjerde verdenskonference fra den 16. – 19. maj. Op mod 6000 politikere, aktivister, organisationer, forskere, Ngo’er, erhvervsfolk, fagfolk og kongelige fra 155 lande er meldt til i Bella Center i København. KVINFO har talt med Women Delivers danske direktør, Katja Iversen. Foto: Thomas Arnbo/DI
 • 06.01.16
  -
  ”Den dag i dag fatter jeg ikke misbruget…”
  >>
  Det begyndte som en gruppe kvinder, der satte spørgsmålstegn ved dogmet om mænds overherredømme i Islam, og har nu i den malaysiske organisation ”Sisters in Islam” udviklet sig til et vidensprojekt, der søger efter den egalitære ånd i Koranen. Zainah Anwar er en af de otte kvinder, som grundlagde ”Sisters in Islam” i 1988 og i dag leder hun en enestående organisation med global rækkevidde, som hedder Musawah, ”lighed” på arabisk.
 • 03.12.15
  -
  Ligestilling er en god investering
  >>
  Er ligestilling ikke kun noget for kvinder? KVINFO har mødt fire jordanske mænd, der alle arbejder for, at kvinder skal blive en del af arbejdsmarkedet i Jordan. For både samfundets og virksomhedernes skyld.
 • 25.11.15
  -
  ’Her kan vi gøre en forskel’ - om arbejdet tæt ved den syriske grænse
  >>
  I det nordlige Jordan arbejder Rasha Al-Khzaleh både med voldsudsatte jordanske kvinder og udsatte, sårbare syriske kvinder og børn. For både hende og frivillige Amneh Alsihamat er arbejdet en del af deres identitet, som de føler et personligt moralsk ansvar for. Her helt tæt på den syriske grænse.
 • 16.11.15
  -
  "Vi har brug for kvinder. Punktum"
  >>
  Med 'forår' og reformer har parlamenterne i Mellemøsten og Nordafrika fået flere kvindelige medlemmer – både uden og især med hjælp af kvoter. KVINFO har mødt tre parlamentarikere, som alle mener, at kvindelige politikere er nødvendige for at skabe forandringer i deres samfund. Til gengæld er de ikke enige om, hvorvidt kvoter er af det gode eller af det onde.

Sider