For første gang nogen sinde afgav de saudiarabiske kvinder deres stemme i weekenden – og de første kvinder nogen sinde blev valgt.
I alt blev 20 kvinder valgt ind i de lokale råd, som der var valg til lørdag, ud af de 2100 pladser, som var på valg. Desuden bliver 1050 pladser udnævnt af kongen, og det vides ikke om der bliver nogen kvinder blandt dem. 
Stemme- og valgretten til kvinderne bliver af mange set som en milepæl, men valgets vilkår har også rejst meget kritik.
Det var ikke alle de kvinder, der havde forsøgt at registrere sig som kandidater, der fik lov at stille op. Både kvindeaktivisten Loujain Hathloul, der tidligere på året blev fængslet for at trodse forbuddet mod at kvinder kører bil, og menneskerettighedsaktivisten Nassima al-Sadah blev nægtet opstilling.
De 900 kvinder, som fik lov at stille op kunne heller ikke føre valgkamp på lige fod med mændene, da de ikke havde lov til at mødes med mandlige vælgere ansigt til ansigt. Et problem, som blev forværret af at der er langt flere mandlige vælgere, da færre kvinder end mænd havde registreret sig til at stemme.
Til gengæld mødte de fleste af de registrerede kvinder op – modsat mændene, hvor over halvdelen af de registrerede vælgere blev hjemme. I sidste ende udgjorde kvinderne dog alligevel kun 106.000 af de omkring 700.000, der stemte.
Der er stadig meget lang vej til ligestilling i Saudi Arabien, men kvindernes mulighed for at stemme og stille op for første gang falder sammen med en række andre mindre liberaliseringer. Den vigtigste er, at enker og fraskilte nu får fuld myndighed og ikke længere er underlagt deres eksmænd eller tidligere svigerfamilier.
Og trods overvægten af mandlige vælgere og trods de ulige muligheder for at føre valgkamp, så lykkedes det altså alligevel for 20 kvinder at erobre en plads, inklusive i konservative højborge som hovedstaden Riyadh og i og omkring de hellige byer Mekka og Medina. Og i Saudi Arabien bliver det set som en klar sejr i kampen for større ligestilling mellem kønnene.
Hør arabiske stemmer om kvindernes valg i Saudi Arabien