Ledig stilling i KVINFO

To praktikanter til KVINFOs team for politik og kommunikation

Vil du være med til at udbrede viden om køn og ligestilling og omsætte den til politisk forandring? Kan du lide at researche, og kan du omsætte komplekst stof til artikler og indhold på sociale medier? Søg praktikstilling i KVINFO. Ansøgningsfrist: 3. april 2023.

Som praktikant i KVINFOs team for politik og kommunikation prøver du kræfter med at   formidle viden om køn og ligestilling til flere målgrupper og med at påvirke politiske beslutninger. Du kommer til at sætte dig ind i en lang række emner inden for køn og ligestilling og arbejde med stoffet i forskellige formater og på forskellige platforme.

I stillingen skal du være en skarp og hurtig formidler med en god forståelse for politik og politiske processer.

Arbejdsopgaverne udføres i tæt samarbejde med resten af KVINFOs team for politik og kommunikation. Du får en bred kontaktflade på praktikpladsen, og det er derfor vigtigt, at du kan samarbejde på tværs af organisationen og skabe gode relationer.

Vi vil gøre vores bedste for at skrue din praktiktid sammen, så den både udfordrer dig og tager hensyn til dit nuværende faglige niveau. Du kommer til at arbejde med mange forskellige værktøjer inden for politik og kommunikation. Vi forestiller os ikke, at du på forhånd er hjemme i dem alle. Tværtimod er det en del af praktikken at blive bekendt med dem og prøve kræfter med dem.

Arbejdsopgaver:

 • Researche og bidrage til politikudvikling, høringssvar og forberedelse af møder med politikere og myndigheder
 • Følge den ligestillingspolitiske udvikling i medier og i Folketinget
 • Skrive artikler til kvinfo.dk
 • Producere og udgive indhold – grafik, tekst og video – på Instagram, Facebook, LinkedIn og Twitter
 • Bidrage til planlægning og afvikling af events og møder
 • Praktiske opgaver

Kvalifikationer:

 • Du er kandidatstuderende, gerne inden for samfundsvidenskab eller kommunikation
 • Du er en god researcher, analytisk skarp og formidler klart på skrift
 • Du er initiativrig, ansvarsbevidst og struktureret
 • Du har grundlæggende viden om køn og ligestilling
 • Det er en fordel, hvis du
  • har viden om politik og lovgivning
  • har grundlæggende forståelse for statistik
  • er vant til at skrive og producere indhold til forskellige platforme og målgrupper
  • har erfaring med WordPress, Adobe Express og Later

Praktisk

Praktikken er ulønnet. Du skal kunne få merit fra din uddannelse for praktikforløbet.

Du skal kunne lægge mindst 30 timer om ugen på kontoret. Vi er fleksible med hensyn til dit studie, opgaver og eksamen undervejs.

Du må gerne vedhæfte/linke til eksempler på dit arbejde.

Spørgsmål på forhånd

Spørgsmål til stillingen kan rettes til politisk seniorkonsulent Alexander Andersson på +45 51 59 80 05 eller alexander.andersson@kvinfo.dk.

Vi opfordrer alle kvalificerede kandidater uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.

Ansøgning

Send din ansøgning og cv samt anden relevant dokumentation elektronisk på dette link og anfør ’Praktikant politik og kommunikation’ i emnefeltet, senest mandag den 3. april 2023.

I KVINFO søger vi praktikanter til flere forskellige teams. Hvis du er interesseret i at komme i betragtning til andre praktikstillinger end lige præcis denne, så skriv det i din ansøgning.

 

KVINFO er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. KVINFOs vision er et frit og ligestillet samfund. KVINFOs mission er på et vidensbaseret grundlag at kvalificere samfundsdebat og -forandringer, og at fremme ligestilling i en aktuel kontekst nationalt og internationalt. Gennem udvikling og anvendelse af redskaber, vidensformidling og fortalervirksomhed bidrager vi til norm-, kultur- og strukturændringer. KVINFO er en selvejende institution under Kulturministeriet.

Du kan læse mere om KVINFO på www.kvinfo.dk.