Det bugner af demonstrationer, møder, debatter og fester til årets 8. marts.
Kvindernes Internationale Kampdag markeres over hele landet fra Farum til Aarhus, og fejres hele dagen fra morgen til aften. KVINFO har stykket en dagskalender sammen, så du kan få overblik over festlighederne.
Der er helt sikkert et arrangement for dig, ligemeget om du er til kreaworkshops eller ligelønskonferencer, kort-dramatik eller feministisk hjerneforskning, demonstrationer eller fester.
Så tag alle dine feminister under armen, og hav en fantastisk, festlig, lærerig og solidarisk dag. Det eneste minus er, at du umuligt kan nå at være med til alle arrangementerne…
Klik på hvert arrangement for at få mere information.

Hele landet

United Colors of Denmark lancerer den 8. marts en portætserie under titlen “Femininitet, Empowerment & Headwear”, der vil køre over 14 dage.  Fotoserien består af 14 forskellige personlige fortællinger om femininitet, kvindekamp, selvopfattelse og empowerment.
Bogen ”Men de måtte jo dø”, der handler om den sidste kvinde, der blev henrettet i Danmark i 1861, udkommer.
DOXBIO har landsdækkende premiere i 50 biografer på dokumentarfilmen ’Venus – Let’s Talk About Sex’ om unge kvinders seksualitet, instrueret af Lea Glob & Mette Carla Albrechtsen.
– ca. 16.30-22.30: KVINFO livestreamer i samarbejde med Politiken 8. marts festen fra VEGA med Sisse Sejr som vært. Klik ind på KVINFOs facebookside og oplev Ditte & Louise, Barbara Moleko, Sherin Khankan, KATINKA, Karina Willumsen, Anton og Christoph, Mendoza m.fl.

Farum

13: KNAPdesign, en tøj- og netværksbutik for kvinder, giver 35% ligelønsrabat på kampdagen.

Fredericia

17.30-20: Enhedslisten Fredericia holder fællesspisning med oplæg og krea-workshop.
19-21: DSU Fredericia fejre kampdagen med oplæg om ligestilling og hygge.

Glumsø

19-21: Vindheimar Kunstnerhjem & Museum præsenterer fortællinger om kvindelige islandske og færøske 1900-tals malere og en udstilling med maleren Maria H. Ólafsdóttirs værker.

Jyderup

10-12: Jyderup Højskole inviterer til foredrag med Natasha Al-Hariri om integration og kvindernes ligestilling.

Kolding

17.30-22: Kvindernes Internationale Kampdag i Kolding har i år temaet ‘hverdagssexisme’. 
19-21.30: Det levende magasin ‘Magasinet’ går på scenen på Mungo Park Kolding med temaet ‘Kvinder’.
20.30-01.30: VU Kolding og RULA holder tværpolitisk fest i andledning af kampdagen.

København

7-15.30: Rise & Shine og Renegade Runners holder Kampdagskalas med morgenrave, DIY-selfie-photobooth, beyonceyoga og workshops.
8.30-8.50: Hovedbiblioteket holder kampdagsmorgensang med Henrik Marstal og Vibe Kathrine Fangel-Hansen.
8.30-9.15: Arbejdermuseets 8. marts arrangement handler i andledningen af den russiske revolutions 100-år om feministen og revolutionæren Alexandra Kollontaj.
9.30-11: Koordinationen for Kønsforsknings morgenarrangement handler om feministiske tilgange til kroppe og hjerner på CSS.
10-16: FIU-Ligestilling holder en konference om ligeløn.
13-15: LivaRehab giver ordet til Prinsesserne fra Blokken.
15-02: Enhedslisten holder 8. marts festligheder med workshops, oplæg, aftensmad, livemusik og dj.
15.30-16.15: DEMOS og 3F Kbh demonstrerer: ‘Feminister på gaden’.
15.45-19: Dramafronten viser til ‘Drama Queens’ otte nye kort-dramatik stykker, alle skrevet, spillet og instrueret af kvinder.
16-18: Integrationshuset Kringlebakken inviterer til fotoudstillingen ‘Food Memories’ – en sanselig oplevelse af duft, følelse og smag.
16-18: FOA holder arrangement om ‘LIGEstilling og LØNkamp’.
16-18.30: Alternativet sætter fokus på magt og ligestilling i de politiske rum med spørgsmålet “Er Christiansborg en gammel gris?”
16.30-19: Feministisk 8. marts demonstrerer: ’Til kamp for ligestilling i hverdagen’.
16.30-20.30: Kvindelig Platform, et nætværk i Arkitetforeningen, går på byvandring og inviterer bagefter til ‘Kvindeligt forbillede #5’.
16:30-23: USET holder minifestival fra d. 7.-9. marts i Huset Teater. På selve kampdagen er der teater, debat og lækker vegetarisk suppe.
17-23.59: I Folkets Hus markeres 8. marts med feministiske oplæg, oplæsning, live musik, vegansk folkekøkken og drinksbar.
17.30-19: Danner holder under overskriften ‘Mand dig op til Kvindernes Kampdag’ debat om det ubevidste kønsstereotype sprog. 
18-19: Politikens Boghal præsenterer en samtale mellem Mona Trock Hempler og Stig Dalager i andledning af Dalagers nye roman om Elisabeth af Bøhmen, med oplæsning af Ulla Henningsen.
18-22: KVINFO fejrer 8. marts i VEGA med Ditte & Louise, Barbara Moleko, Sherin Khankan, KATINKA, Karina Willumsen, Anton og Christoph, Mendoza m.fl. 
19-21: Marxistiske Studerende fortæller om dengang, kvinderne startede den russiske revolution.
19-22: KoncertKirken præsenterer en aften med verdensmusik af og med kvinder – fra bulgarsk folkemusik til et klassisk strygerorkester.
19-22: Oktober Bogcafé & Støttekreds inviterer til musik og oplæg under overskriften ‘Kvinder i klassekampen’.
20-22: I andledning af kampdagen viser Nordatlantiske Filmdage en dokumentarfilm om islands rødstrømpebevægelse med efterfølgende instruktørsamtale.
21-03: SUF holder afterparty i Solidaritetshuset.

Langå

19-21: Kvindedagen i Langå med tværpolitisk café med kvindelige politikere og tale af Peninna Risgaard om at frigøre sig fra Jehovas Vidner. 

Odense

16.15-19.45: Dansk Kvindesamfund og Møntergården inviterer til en anderledes fejring af kampdagen debatskabende historiske og aktuelle oplæg og musik.
17.30-19.30: Odense Filmværksted markerer kampdagen med historisk foredrag, kortfilm og Q&A med kvinderne bag filmene.
18-21: LO Fyn og AOF inviterer til 8. marts arrangement med Ritt Bjerregaard.

Ringkøbing

17.30: Enhedslisten Ringkøbing-Skjern holder arrangement om ligestilling og feminisme i EU og verden.

Silkeborg

19-22: 8. marts Silkeborg inviterer til oplæg, musik og synderjysk kaffebord.

Sønderborg

17-21: Kvindekomitéen af 8. marts holder under temaet ‘Kvindeliv- Sociale medier’, en aften med foredrag, boder, musikalske indslag og uddeling af Kvindeprisen.

Viborg

18.30-22: En stribe partier og fagforeninger sætter i andledning af kampdagen fokus på kvinder i bevægelse, hvor man kan høre om migration, bydelsmødre og kvinders hjemløshed, og tilmed blive underholdt med musik og poetry slam.

Aalborg

18-21: DSU, SFU og SUF intiverer alle under 30 år til Ungdommens 8. Marts med oplæg og diskussion.
19-22: Amnesty International sætter fokus på  kvinder og piger på flugt og viser film.
19-22: Socialisternes hus holder cafebiograf på kampdagen.

Aarhus

11-21.30: Kvindemuseet i Danmarks 8. marts-fejring indeholder foredrag, debat, musik, suppekøkken, filmvisning og meget mere.  Hertil arrangerer Kvindemuseet også en demonstration ‘Equlity for All’ fra 16-17. Kvindemuseets 8. marts-fejring strækker sig over tre dage med en hel masse arrangementer også torsdag og fredag.
18-21: I andledning af at Anna Dyhrs roman Købekælling udkommer, har 8 kunstnere lavet kunstværker, der fortolker bogen. Kom til bog- og kunstreception med champagne og snacks.
Billede fra KVINFOs 8. marts-fest i VEGA 2016. Foto: Inger Marie Vennize.