Igen i år holdt Kvinfo et brag af en 8.marts fest i Vega i København. Over 1000 personer havde købt billet til at fejre Kvindernes Internationale kampdag, og opleve et program der bød på både musik, dansk, talks og performance art.

Den første gæst på scene var justitsminister Søren Pape Poulsen (K), som holdt en 8. marts tale, hvor han – for første gang – erklærede sig parat til at bakke op om en samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Han takkede alle dem, der har fortalt deres historier: “Jeg ville ikke stå her, hvis det ikke var for alle de mange kvinder, som har haft modet og styrken til at stå frem med deres historier… For uden ofrenes historier ville vi som lovgivere stå med mindre viden”.

 

Herefter indtog hiphopdanseren og koreografen Nat Fogel samt digteren Nilgün Erdem scenen som kunstnerkollektivet “Byg en kvinde op”, og leverede en smeltning af poetry slam, urban dans og performance fuldført af nogle af de bedste dansere i Danmark.

 

Producer, sanger og sangskriver Moody satte for alvor gang i festen med sine  RnB -hits og positive energi.

 

Professor ved CBS Sara Louise Muhr dryssede tal og fakta – til stor jubel – ned over publikum med sin talk om myten om ligestilling og den nødvendige “feminist killjoy”.

 

Drag artisten ION leverede en smuk og tempofyldt dance performance, og senere en rørende tale om sine egne erfaringer med diskrimination og hate crimes.

 

Den jordanske maskulinitetseksperten Suhail Abualsameed gav stof til eftertanke med sit oplæg om portrættringen af mænd og maskulinitet i mellemøsten.

 

Det Kønne Kartel spillede numre som “Hvor var feministerne”, “Et pigeband” og “12-talspige” og modtog både latter- og klapsalver.

Khalida Popalzai, tidligere anfører for det afghanske kvindelandshold i fodbold, nu bosat i Danmark og ansat i FC Nordsjælland, fortalte om hvordan hun kæmpet for kvinders rettigheder i Afghanistan og afsløret vold og voldtægt af spillere på landsholdet.

 

Med et comedy set der handlede bl.a. om retten til at grine højt og larmende, historier fra det mørke internet og hviskende kvindestemmer, fik Sanne Søndergaard Vega til at sprutte af grin.

 

Den danske RnB- og popkomet Jada lukkede og slukkede festen med en kraftfyldt, ærligt og festfyldt mini-koncert hvor hun bl.a. spillede hits som “Lonely” og “Keep Cool”.

 

Kvinfo vil gerne sige tak til alle der kom og var med til at lave en fantastisk 8. marts-fest!

Hele livestreamingen og udvalgte performances kan ses her.

 

 

Stor tak til vores partnere: Tuborgfondet, Djøf​, Deloitte Danmark, Dansk Byggeri,​ Dansk Magisterforening, Dansk Industri – DI​, AutoBranchen Danmark, Copenhagen Business School, Dansk Kulturinstitut/Danish Cultural Institute og Pulz Jeans​.