Professor Bente Rosenbeck holder fratrædelsesforelæsning efter 30 år på Københavns Universitet.
Forelæsningen finder sted den 10. maj kl. 15.15 på Københavns Universitet, Emil Holms kanal 6, lokale 23.0.49. Der vil efterfølgende være reception på instituttets administrationsgang.
Om forelæsningen 
Bente Rosenbeck har i 45 år, heraf 30 på Københavns Universitet, arbejdet med forskellige aspekter af kvinders historie og vil i sit foredrag beskrive udviklingen  fra kvindestudier til kønsstudier. Det er en udvikling, som er gået fra aktivisme til akademia, og hvor det private ikke kun er blevet politisk, men også historisk og videnskabeligt.
Om forelæseren
Bente Rosenbeck har i mange år undervist i køn og videnskab og med udgangspunkt i sin undervisning skrevet bogen Har videnskaben køn? Kvinder i forskning, som udkom på Museum Tusculanum 2014. De seneste forskningsprojekter tæller bl.a. Kærlighed og seksualitet i det moderne samfund. Omsorg eller kontrol. Ugifte mødre i det 20. århundrede og professionalisering af det sociale arbejdeLigestilling i akademia og det nu afsluttede projekt Ægteskab i Norden. Bente Rosenbeck har desuden varetaget en række administrative hverv, herunder som leder af Center for Kønsforskning ved INSS siden 2003 og viceinstitutleder for INSS fra 2007-2014 samt medlem af Statens Humanistiske Forskningsråd 1998-2002 (formand 2000-2001).

Læs mere om Bente Rosenbeck her.

#benterosenbeck #kønsforskning