Den personlige fortælling har kraft til at skabe erkendelse og forandring.
Det er grundtanken i projektet Challenge My Story, der via fortællemetoden digital storytelling undersøger forestillinger og opfattelser af køn blandt unge i Mellemøsten. På et seminar 24. november vil tre af de unge jordanere, som har deltaget i projektet, vise deres personlige videoer og fortælle om, hvordan de oplever, at storytelling kan bruges som værktøj til at tydeliggøre hvilke historier, vi fortæller om os selv.
Seminaret indledes med et crash course i metoden digital storytelling. Herefter fortæller Nikoline Lohmann fra Digital Storylab om, hvordan metoden bruges i projektet ”Challenge My Story”
Journalist Lameess A’saf fra onlinemagasinet 7iber, Mua’th Isaeid fra al-Balad Theater og Areej Khreeis fra the National Democratic Institute viser deres personlige videoer og fortæller om, hvordan de kan bruge metoden i deres respektive arbejdsområder. Både 7iber og al-Balad Theater er partnere i projektet sammen med danske Digital Story Lab, og projektet er støttet af KVINFOs Minipulje.
Desuden kommer en repræsentant fra C:NTACT-fonden og fortæller om at skabe teaterforestillinger på baggrund af de medvirkendes personlige historier. Og forsker Connie Carøe Christiansen, der også er programrådgiver i KVINFO, fortæller om anvendelsen af narrative metoder i Mellemøsten og Danmark.
Oplæggene inviterer publikum til dialog og debat omkring spørgsmålet: hvordan kan en narrativ praksis bruges som forandringsværktøj?
Seminaret løber fra kl. 14 til 19.00 i Dome of Visions ved siden af Det Kongelige Bibliotek i København.
Det er muligt at deltage i hele eller dele af seminaret. Deltagelse er gratis. Tilmelding til anne@digitalstorylab.com inden d. 20/11 2015
Se programmet her
Læs mere om projektet “Challenge My Story”