Little Girl

Sasha er en otteårig fransk pige, der holder af ballet, at lege med sine søskende og at prøve sine farverige kjoler. Ifølge sit CPR-nummer er Sasha ikke en pige, men en dreng. Little Girl skildrer et ungt, transkønnet liv med ømhed og ærlighed – og ikke mindst hvordan man er forældre til et barn, der så frygtelig gerne vil være den lille pige, hun altid har følt sig som. Med hjælp og råd fra eksperter påtager Sashas mor sig sit livs opgave: At kæmpe for at samfundet kan give plads til Sasha, der til gengæld kan være sig selv, præcis som hun er.

  • Virtuel live-debat

Samtale om transkønnede børn og deres pårørende. Mød Helge Sune Nymand, næstforperson i Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn, Mette Ewers Haahr, afdelingslæge på Sexologisk Klinik i København og Helle Jacobsen, programleder for køn, kvinder og LGBTI i Amnesty International.

Moderator: Søren Villemoes, debatredaktør på Weekendavisen.

Tid: Tirsdag den 24. marts kl. 16:00.

Læs mere om Little Girl og den virtuelle debat om transkønnede børn på dette link.

Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power

Mens autoritære ledere kommer til magten, anti-abort-bevægelser vinder indpas og klimatruslen lurer i baggrunden, har Margaret Atwoods forfatterskab fået nyt liv, ikke mindst med streamingserien over den dystopiske roman The Handmaid’s Tale. I denne portrætfilm følger vi den ukuelige 80-årige Atwood på hendes verdensturné i forbindelse med den længe ventede udgivelse af romanen The Testaments, der netop er kommet på dansk med titlen Gileads Døtre. Filmens omdrejningspunkt er Atwoods passion for litteratur, politik og natur, og gennem arkivklip og interviews tegnes et billede af en kvinde, der livet igennem har sagt, hvad hun mente og sat handling bag sine ord.

  • Virtuel forfatterskole

Forfatterne Ursula Andkjær Olsen, Dennis Gade Kofod og Siri Ranva Hjelm taler om Margaret Atwoods forfatterskab og dystopiens kritiske potentiale i lyrik og tegneserier.

Moderator: Litteraturanmelder Kamilla Löfström, Information.

Tid: Torsdag den 19. marts kl. 20:00.

Læs mere om filmen og forfattersalonen på dette link.

Caught in the Net

Caught in the Net er et kontroversielt eksperiment, hvor tre unge kvinder i Tjekkiet er castet til at optræde som 12-årige på nettet. De sidder foran hver sin computer i et filmstudie, der er indrettet som tre realistiske børneværelser med psykologer og eksperter i kulissen. Så snart kvinderne er logget på de sociale medier, vælter det ind. På bare 10 dage prøver næsten 2.500 brugere at få pigerne til at smide tøjet foran webkameraet, at afpresse dem eller at overtale dem til mødes i virkeligheden. De tre unge kvinder er instrueret i at holde sig passive foran skærmene, men det ændrer sig, da nogle af mændene får ja til at mødes i den fysiske verden: Caught in the Net nøjes ikke med at dokumentere onlineovergreb. De tre kvinder forlader filmstudiet for at konfrontere nogle af mændene ansigt til ansigt.

Læs mere om Caught in the Net på dette link.

A Colombian Family

To colombianske kvinder, moren Ruby og hendes datter Yira, lever med konsekvenserne af den årtier lange væbnede konflikt i Colombia. Ruby har brugt hele sit liv på at kæmpe for menneskerettigheder for landets fattigste, og Yira har levet i eksil i Cuba i 10 år som konsekvens af morens arbejde. Yira vil have sin mor med i eksil i Canada, så de endelig kan være sammen i sikkerhed. Men Ruby har svært ved at give slip på sine politiske idealer og vælge familien til. Mens drabstallet i den nye fredstid stiger, er Rubys dilemma svært: Hvis hun vælger sin datter til, vælger hun sit folk fra.

  • Virtuel live-debat

Diskussion om Colombias borgerkrig og politiske klima med filmens instruktør, Tanja Wol Sørensen, lektor ved Roskilde Universitet, Julia Suárez-Krabbe, afgående ambassadør i Colombia, Mogens Pedersen og advokat, Bjørn Elmquist.

Tid: Onsdag den 25. marts kl. 16:00.

Læs mere om A Colombian Family og debatten på dette link.

Disclosure

Popkultur er mere end bare underholdning. Popkultur er blevet politisk. Disclosure ser med nye øjne på transkønnede menneskers særlige historie på film og tv. Aktivister, tænkere og skuespillere, der alle identificerer sig som transpersoner, giver et skarpt og højaktuelt bud på, hvordan historien skal genskrives for at rumme virkelighedens komplekse diversitet.

Læs mere om dokumentarfilmen Disclosure på dette link.

 

Se det fulde onlineprogram og køb billetter på dette link.