Kvinder, der først er kommet til Danmark som unge/voksne, er i overtal på kvindekrisecentrene. Det skyldes ikke, at de er i overtal blandt voldsramte kvinder, men at de savner netværk i Danmark, som de kan søge hjælp hos, når de bliver udsat for vold i hjemmet. 

Deres problemer fortsætter, når de forlader krisecentret og skal til at finde deres ben ude i samfundet. Flora Ghosh, der har skrevet artiklen, har selv oplevet at stå uden andet netværk end sine arbejdskolleger. Har en voldsramt kvinde ikke noget job, så er hun helt uden netværk, fordi hun ofte bliver udstødt af familien eller ikke har nogen i Danmark. 

Flora Ghosh efterlyser et effektivt efterværn for disse kvinder for at undgå, at de flytter tilbage til den voldelige partner, fordi de simpelthen ikke har andre steder at gå hen. Efterværn, fx i form af en besøgsven eller mentor, kan være dét, der gør den store forskel. Ikke kun som en støtte til at skabe sig et liv uden den voldelige partner, men også som en støtte til at etablere netværk og til at komme tilbage til eller ud på arbejdsmarkedet. 

Læs Flora Ghosh’ artikel i Information (ikke bag paywall). 

Flora Ghosh er cand.scient.soc, socialrådgiver og direktør for LivaRehab.