Har du nøglerne klar eller en ven i røret, når du går alene ude om aften? Så har du det lige som mange andre kvinder.

Det er ikke ny viden, at utryghed er en fast følgesvend for mange kvinder, og det på trods af at kriminalitetsstatikkerne fortæller, at antallet af voldelige overfald er faldende.

Men drabet på den unge kvinde, Sarah Everard i London, der gik hjem alene, har under hashtagget #textmewhenyougethome sat gang i en ophedet debat om overgreb og krænkelser mod kvinder.

Vi håber, at tiden endelig er kommet til, at vi tager oplevelserne om utryghed alvorligt.

Derfor inviterer KVINFO til et livestreamet fyraftensarrangement onsdag den 21. april kl. 16 på Facebook, hvor vi med udgangspunkt i den nyeste viden inden for feltet diskuterer netop kvinders (u)tryghed i det offentlige rum.

Vi har inviteret Katrine Stribæk og Katrine Bruun, sociologistuderende på KU og forfatter til et spritnyt bachelor projekt med titlen “Med Stemninger i Byen – et sociologisk studie af unge kvinders tryghed i København” ind sammen med Sofie Kirt, medlem af Kriminalpræventivt Råd og arkitekt med forskningsspeciale i tryghed i byudvikling, særligt med fokus på den kollektive transport og stationer.

Derudover har får vi også besøg af Jannick Friis Christensen, som er queerforsker og ved en hel masse om kvinders oplevelser med grænseoverskridende adfærd i det offentlige rum, specifikt med udgangspunkt i Roskilde Festival.

Se med når vi alle bliver meget klogere på den utryghed, som så mange af os lever med, så snart mørket falder på – og forhåbentligt finder ud af, hvordan vi kan gøre noget ved det.

Alle kan deltage og se med direkte fra vores Facebook-side, hvor vi streamer live. Find Facebook-eventet her. Vi håber du vil se med.