Hvordan er det at gå fra at være skamfuld til at være skamløs?

Det sætter KVINFO fokus på tirsdag den 8. december med et live event her på Facebook med udgangspunkt i podcasten Skamløs.

Skamløs er en podcast, hvor kvinder med minoritetsbaggrund taler frit og ærligt om deres tabubelagte opgør med den skam, der følger med social kontrol. Omkostningsfulde opgør, som omhandler skilsmisse, forbudt kærlighed, dating og kvinders seksuelle frigørelse.

Du kan høre om Skamløs i P1 Morgen via dette link.

Til vores live event vil Souha Al-Mersal, der er producer og vært på Skamløs gribe mikrofonen sammen med to af hendes podcastdeltagere, Razan og Aida og tale om, hvordan det er at være skamløs er en god ting for dem.

Razan Haugaard blev som 13-årig gift ved et arrangeret ægteskab. Som 17-årig flygtede hun og kom til Danmark med sin mand og deres to små børn – hun blev sidenhen skilt, da hun var 24 år gammel. I dag arbejder hun med at skabe integrationsprogrammer for flygtninge i Danmark og er mor til fire.

Aida Saraz gik på en muslimsk friskole, hvor hun forelskede sig i en dreng. Men da forældrene opdager det, fik de Aida til at skifte skole og miste kontakten til de fleste veninder. Aidas sorg vendes til vrede, og hun begynder at feste og leve et dobbeltliv. Nu arbejder hun som coach og foredragsholder, er gift og mor til to.

Derudover vil Halima El Abassi, der forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter og forsker i æresrelaterede konflikter og social kontrol dele ud af hendes viden om negativ social kontrol, arrangeret ægteskaber og integration af etniske minoritetskvinder.

Betty Kandindima er moderater for arrangementet og hun vil sørge for, at debatten bliver interessant og kommer vidt omkring emnerne.

Arrangementet foregår den 8. december kl. 16.30-18.00.

Alle kan deltage og se med direkte fra vores Facebook-side, hvor vi streamer live. Vores Facebook side kan du finde via dette link. Vi håber du vil se med.

Du kan lytte til Skamløs, der hvor du hører podcast, eller ved at følge dette link.