Kom til fyraftensarrangement om børneægteskaber torsdag den 5. marts i selskab med Sofia Rais, Eesha Samad og Simi Jan. Arrangementet foregår på engelsk.

SOFIA RAIS – DROIT ET JUSTICE
Sofia Rais er administrerende direktør for den marokkanske organisation Droit et Justice (=ret og retfærdighed), som arbejder for, at alle i Marokko skal være lige for loven og kende deres rettigheder med særligt fokus på bekæmpelse af børneægteskaber.

Den 5. marts giver Sofia Rais os et indblik i, hvor stort problemet med børneægteskaber er i Marokko, hvad konsekvensen af tidligt ægteskab er og ikke mindst fortæller hun, hvordan Droit et Justice sætter fokus på problemet og arbejder for både at påvirke lovgivningen og befolkningens holdning til emnet. Den 2. marts lancerer Droit et Justice et nationalt studie om børneægteskaber, som KVINFO har støttet via Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP), hvilket Sofia Rais vil tale ud fra.

EESHA SAMAD
Eesha Samad blev som 17-årig gift ind i et psykisk og fysisk voldeligt ægteskab i Pakistan. I dag bor hun i Danmark og arbejder for UNICEF, hvor hun har dedikeret sit liv til at advokere imod børneægteskaber.

Den 5. marts vil Eesha fortælle om hendes personlige kamp, og hvilken livsændring det har været at bryde ud af ægteskabet.

SIMI JAN
Simi Jan er korrespondent for TV 2 Nyhederne og oplægsholder. Hun vil moderere arrangementet og interviewe Sofia og Eesha.

Tilgå Facebook-eventet her.