Kom med når Dansk Magisterforening uddeler en ny pris til enkeltpersoner, virksomheder eller andre aktører, som har gjort en særlig indsats for kønsligestillingen i Kvinfos bibliotek. På dagen kan du også opleve forfatteren til bogen “Argumenter imod kvinder”, Birgitte Possing.

Dansk Magisterforening arbejder aktivt for at skabe ligestilling mellem kvinder og mænd og har i en årrække markeret sig inden for området, for eksempel ved at fokusere på manglende ligeløn og mere barsel til mænd. For at sætte yderlige fokus på ligestilling og for at markere vigtigheden af, at kvinder og mænd har lige vilkår på arbejdsmarkedet og på uddannelserne, lancerer vi i år Ligestillingsprisen, som kan uddeles til aktører, der har gjort en ekstraordinær indsats for kønsligestillingen.

Hvem kan modtage prisen?
Prisen er på 25.000 kroner og både enkeltpersoner, arbejdspladser, virksomheder, organisationer, grupper og netværk kan indstille til og modtage prisen. Vigtigst er, at personen har gjort en ekstraordinær indsats for ligestillingen. Modtageren behøver ikke at være medlem af Dansk Magisterforening.

Program

  • Birgitte Possing, forfatter til Argumenter imod kvinder, holder oplæg
  • Dansk Magisterforenings formand Camilla Gregersen overrækker ligestillingsprisen
  • Fejring med bobler og snacks

Se begivenheden på facebook her

Om Birgitte Possing
Er uddannet historiker og antropolog fra Århus Universitet i 1978 og har både været forsker og leder; i dag arbejder hun som selvstændig og foredragsholder.
Birgitte Possings forskning startede på Århus Universitet og fortsatte på Danmarks Lærerhøjskole, Københavns Universitet, Det Kgl. Bibliotek, Danmarks Humanistiske Forskningscenter og Rigsarkivet. Forskningsemnerne har været mange, men i 2018 lagde hun et nyt fokus med bogen “Argumenter imod kvinder fra demokratiets barndom”. Bogen zoomer ind på magtens modstand mod kvinder på ledende poster i politik, videnskab, kultur, medier, organisationer gennem de seneste århundreder.