Dybdegående beskrivelser af fødsler, fødselsdepressioner, arbejdet som mor. Flere og flere kvindelige forfattere og kunstnere har i værker de seneste år sat fokus på moderskab og udfordret idéen om moderskabet.

Den kulturelle og litterære tradition taler ind i en aktuel politisk bevægelse, der blandt andet er markeret med et borgerforslag om at indføre rettigheder til fødende. Et forslag der har fået over 50.000 underskrifter og derfor skal tages op i Folketinget. ***Opdatering: Borgerforslaget blev vedtaget torsdag den 3. juni.***

Forholdene for de fødende sætter også spot på jordemoderfaget. 1.000 jordemødre (en tredjedel af den samlede jordemødrebestand i Danmark) har i skrivende stund skrevet under på et åbent brev til regionsrådsformanden, der kritiserer, hvordan deres arbejdsvilkår forhindrer dem i at udføre deres arbejde fagligt forsvarligt.

Vi står midt i en bevægelse, der ikke er til at komme udenom!

Derfor inviterer KVINFO til en livestreamet samtalesalon torsdag den 10/6 kl. 16 på Facebook. Find samtalesalonen via dette link.

Sammen med dygtige, toneangivende personer inden for området afdækker vi den nye/genopståede bevægelse omkring moderskabet og fødende. Vi taler om, hvor vi skal tage fat for at skabe de nødvendige forandringer.

Vi har inviteret Dy Plambeck, forfatter til Til min Søster, ind sammen med Camilla Tved, jordeperson og sexolog med en mastergrad i sexologi, og Noura Chehabi Bendali, der er jordemoder og sonograf. Julie Rokkjær Birch, direktør for museet KØN, vil være moderator.

Se med, når vi sammen bliver meget klogere på fødslen som begivenhed og begyndelsen på moderskabet.