Torsdag den 19. november – den internationale mandedag – sætter KVINFO fokus på mænds sårbarhed og det tabu, det ofte er forbundet med.

Det vurderes, at 19.000 mænd årligt udsættes for partnervold. Samtidig er mænd overrepræsenterede blandt hjemløse og de dominerer selvmordsstatistikkerne.

Årsagen til den dårlige placering i statistikkerne kan være, at mænd mangler et socialt netværk, hvor der er plads til dybe samtaler og netop sårbarhed.

Mange mænd kan samtidig ikke identificere sig med at være i krise. ‘En rigtig mand klarer sig selv,‘ lyder det fra mange af de kriseramte mænd. Og den forestilling harmonerer ikke med deres egen situation.

Så længe, vi ikke taler højt og åbent om problemerne, risikerer mænd, at deres krise bliver dybere, og at de ikke får den hjælp, de har brug for. En vej frem kan være, at vi taler højt om mænds sårbarhed.

KVINFO har derfor inviteret Formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, som vil gøre os klogere på sårbare mænd i dagens Danmark.

Derudover kommer Micheal Hammer, afdelingsleder på Mandecentret i Odense, der vil fortælle om Mandecentrets oplevelser og erfaringer med sårbare mænd og mænd i krise.

Vi har også inverteret to mænd, der har boet på Mandecenter, og som på hver sin måde har oplevet at være i krise. De vil fortælle deres personlige historie om at være en mand i krise, hvilke udfordringer de mødte og hvordan de fik den hjælp, de havde brug for.

Anja Bo vil være moderater på dagen og hun vil sørge for, at debatten bliver interessant og kommer bredt omkring.

Webinaret foregår den 19. november kl. 16-17.30.

Alle kan deltage og se med direkte fra vores Facebook-side, hvor vi streamer live. Vores Facebook side kan du finde via dette link.