Kunstner på hovedfoto: Hind Bensari, foto: Hanne Lise Thomsen
Mange af billederne kredser om køn og identitet, og de fortæller en helt anden historie end de reklamer, der ellers dominerer gadebilledet i mange byer verden over.
“Det store billboardprojekt var formidabelt. Jeg synes virkelig, at det fungerede flot i byrummet, så vi håber på mange små diskussioner på gaden og måske – hvem ved – ved middagsbordene,” skriver kunstkritikeren Elisabeth Delin Hansen, der var i Marokko for at deltage i en af de debatter, som har været en del af festivalen.

Fakta om festivalen

CASABLANCA BILLBOARD FESTIVAL er skabt på initiativ af kunstneren Hanne Lise Thomsen, som tidligere har lavet lignende projekter både i København, Malmø og Ramallah.

63 kvindelige kunstnere fra Marokko og flere nordiske lande er repræsenteret med hver deres billboard på festivalen. Blandt deltagerne er også en række studerende ved kunstakademierne i København og Casablanca.

Festivalen er ledsaget af en række offentlige arrangementer med kunstnersamtaler, performances og paneldebatter med baggrund i de udstillede billeder.

CASABLANCA BILLBOARD FESTIVAL, der løber fra 1.-15. april 2015 er blandt andet støttet af KVINFO’s Minipulje under Det Arabiske Initiativ, ligesom KVINFO særligt havde finansieret en paneldebat om "køn, identitet og kunst i det offentlige rum"

En af de kunstinteresserede marokkanere, der har fundet vej til en af paneldebatterne efter at have set billederne i byen er Nabil Motii. Han hæfter sig blandt andet ved kunstværkernes skildring af køn.
“Det beviser at kunst er en del af det almindelige liv og kunstnerne bor i samfundet og laver deres kunstværker i samspil med virkeligheden uden at presse deres egne synspunkter ned over os,” lyder hans kommentar. “Det er et vitalt emne for det marokkanske samfund, som søger en balance mellem traditionen og en moderne livsform.”
For Elisabeth Delin Hansen er inspirationen i hendes møde med de marokkanske gæster ikke mindre. 
“Det gav anledning til adskillige interessante og oplysende samtaler, som lukkede en lille sprække op til et samfund, som jeg – og vist de fleste danskere med mig – ikke ved så meget om,” skriver hun.Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

KVINFOs program i Mellemøsten og Nordafrika er støttet af Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, DAPP.

Læs mere om DAPP på dette link.