Da Lizette Risgaard kom til verden som ”arbejdertøs fra Stenbroen” var det langt fra selvskrevet, hun skulle stå, hvor hun gør i dag. Som formand for LO – et tværfagligt fællesskab, som består af 18 fagforeninger, skriver hun alene ved sit køn historie.
At være den første kvindelige formand for LO, er dog ikke det centrale for Lizette. Hun er først og fremmest lighedsforkæmper og forsvarer af den danske velfærdsmodel. En universel samfundsløsning, der også har medvirket til, at hun mod alle odds har landet én af landets vigtigste poster. Den danske velfærdsmodel har for Lizette betydet, at hun kunne arbejde sig fra bunden af samfundet, fattig pige af en enlig mor, til at stå i spidsen for Danmarks vigtigste lønmodtagerfællesskab.
For Lizette kan man ikke tale ligestilling uden at snakke fællesansvar. De to ting er gensidigt afhængige, for som hun siger ”Ligestilling er ikke noget, jeg kan give mig. Som ene kvinde. Som ene mand. Ligestilling er noget, vi kan give til hinanden. Som samfund.” Et synspunkt, der udover at være essentielt for Lizette, også er helt centralt for KVINFO, der rækker så langt som til MENA regionen for at bære den danske model og ligestilling videre. Vi glæder os derfor meget til, at Danmarks forkvinde på området, Lizette Riisgaard, kan gøre os alle sammen lidt klogere, når det kommer til ligestilling, den danske velfærdsmodel og alt derimellem.

Læs mere: