Der blev både grinet og spurgt meget interesseret, da Jordans prinsesse Basma Bint Ali besøgte Aarhus og Djursland i weekenden. Vært var Foreningen Tone med komponist Line Tjørnhøj, som i flere år har haft et samarbejde med Royal Botanic Gardens i Amman, støttet af KVINFOs Minipulje.
Prinsesse Basma er grundlægger af den innovative botaniske have, som forsker i bæredygtig udvikling til fordel for mennesker og miljø nu og i fremtiden. I et samarbejde med Tone har Royal Botanic Garden støttet lokale, jordanske landsbykvinder i at starte deres egen forretning gennem projektet Dustempower. KVINFO har blandt andet støttet at to danske designere har været i Jordan og hjulpet dem med produktudvikling.
Med sin interesse for innovativt landbrug var det oplagt at invitere prinsessen på et besøg på Friland, hvor også specialkonsulent fra KVINFO Katarina Blomqvist deltog.  Her så de på nye innovative måder at dyrke og bruge Frilands grøntsager på.
At det er en komponist og en forening for musik, der står bag, skyldes en god kontakt mellem Line Tjørnhøj og prinsesse Basma efter deres møde for nogle år siden, hvor de fik en fælles ide om en forestilling bygget op om måltidet.
I år tester kvinderne i Dustempower en ny måde at producere den jordanske specialitet jameed på. Jameed er et tørret, saltet yoghurtprodukt fremstillet af fåremælk og har rødder i beduinkulturen. Det vil sammen med andre jordanske produkter indgå i forestillingen ”Agony – an eating opera”, som har premiere til oktober.
Besøg Dustempowers facebookside
Læs mere om Agony – an eating opera
Foto: Anders M. Teibel/Montgomery