Det er nemlig yngre, hvide mænd med en teknisk baggrund, der udgør hovedparten (80 %) af Wikipedias bidragydere. Hertil er bl.a. kvinder stærkt underrepræsenteret, hvilket Wikipedias grundlægger, Jimmy Wales, kalder en trussel mod websitet til en IFS-konference, afholdt i Boston tilbage i maj.
»Vi udspringer af et teknologi-univers, der er mandsdomineret, og vi har et problem med vores tekniske platform, der fremstår unødigt kompliceret. Dette er ikke bare en barriere for kvinder, men i det hele taget en barriere for nye bidragydere, der ikke har en teknisk baggrund,« siger Jimmy Wales i et interview med Ingeniøren på konferencen.
Tilbage i oktober 2014 afholdt KVINFO i samarbejde med Wikipedia seminaret ”Skriv ligestilling ind i Wikipedia”. Seminaret blev lanceret i et forsøg på at rette op på den store skævhed i repræsentationen af brugere på sitet. Da Wikipedia er et velbenyttet opslagsværk på nettet, er det vigtigt, at viden om kvinder, køn og ligestilling er korrekt og ordentligt repræsenteret på sitet – også på dansk. På seminaret fik deltagerne bl.a. mulighed for selv at prøve kræfter med at redigere og skrive til Wikipedia.