En af KVINFOs partnere befandt sig under FN’s nyligt afsluttede Global Good Summit pludselig i en sofa ved siden af en af rockmusikkens helt store legender, Patti Smith. Og der var kamera på med direkte forbindelse til mere end 100 lande.
Martin Fernando Jakobsen var havnet i panelet sammen med den verdensberømte musiker, fordi den organisation, som han leder, Turning Tables, er blevet udvalgt af FN til at være med til at kommunikere de 17 udviklingsmål, som verdens ledere netop har vedtaget.
Turning Tables er meget mindre end de organisationer som FN ellers har som partnere, men verdensorganisationen har fået øje på Turning Tables’ unikke arbejdsmetode, hvor de gennem musik og videoer giver en stemme til underprivilegerede befolkningsgrupper rundt om i verdens flygtningelejre og slumkvarterer. I samarbejdet med FN får de mennesker, der er direkte berørt af verdens problemer, mulighed for selv at fortælle og få mennesker i både udviklingslande og udviklede lande til at tage stilling til de nye målsætninger. 
Det er en metode, som Turning Tables blandt andet har opdyrket gennem flere projekter under KVINFOs Minipulje, der er finansieret af Det Arabiske Initiativ under Udenrigsministeriet. I flere omgange har Minipuljen finansieret projekter i Jordan og Libanon, hvor piger og unge kvinder i flygtningelejre eller andre udsatte grupper af kvinder gennem rapmusik, videoer og andre udtryksformer har berettet om deres liv og dermed kunnet tilføje deres perspektiv til samfundsdebatten.
Det er den metode som altså nu har fået en gigantisk blåstempling gennem samarbejdet med FN.
Hør Martin Fernando Jakobsen fortælle om samarbejdet og panelet på topmødet i P1 Eftermiddag
Se en optagelse af paneldebatten med Martin Fernando Jakobsen og Patti Smith
Læs om Turning Tables samarbejde med FN i Jyllandsposten
Læs mere om KVINFOs samarbejdsprojekter med Turning Tables blandt syriske flygtninge i Jordan, en dokumentar om syriske flygtninge i Libanon og den arabiske verdens første udgivelse af kvindelige rapmusikere.