Libanon

KVINFOs AKTIVITETER I LIBANON

Et af vores nyeste projekter, påbegyndte i august 2021, og udføres i Libanons nordlige (Tripoli) og Bekaa (Qab Elias) regioner. Projektet har til formål at støtte kvinder og piger fra flygtninge- og værtssamfund, som er overlevende eller i fare for seksuel- og kønsbaseret vold.

Det et-årige projekt, finansieret af Novo Nordisk Fonden, markerer en tilbagevenden til Libanon for KVINFOs internationale arbejde, og er endnu en mulighed for os for at samarbejde med Abaad, Forskningscenter for Ligestilling, med base i Beirut.

Projektet levere humanitære ydelser samt psykosocial støtte og andre psykiske sundhedsydelser. Derudover har projektet et langsigtet forebyggende perspektiv for de nævnte samfund ved at tilbyde muligheder for at fremme socioøkonomisk uafhængighed og øge selvforsyning og selvtillid hos pigerne og kvinderne.

Det er samtidig også en mulighed for KVINFO, for at bruge vores nye pilot-onlinespil “We Are Equal”, der lærer unge mennesker om de barrierer, der skabes af kønsstereotyper, og hvordan man kan ændre dem for at udvikle mere retfærdige samfund.

UDFORDRINGER

COVID-19 har forværret humanitære nødsituationer og ulighed mellem kønnene verden over. I Libanon er situationen ekstra svær med en lang økonomisk og politisk krise og den store eksplosion på havnen i hovedstaden Beirut tilbage i august 2020, som stadig kan mærkes den dag i dag.