Patroniserende attitude, ingen fuldtidsansatte kvindelige professorer, stort frafald blandt kvindelige Ph.d. studerende og mere end fire ud af fem undervisere er mænd. Det er rammerne om det akademiske liv på Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet.
Ledelsen skjuler sig bagved, at universitetet er et meritokrati, der blot ansætter de bedst kvalificerede.
Men det er meritokrati med slagside og det er sygt, skriver Lene Rimestad i en skarp kronik i Berlingske. Hun er underviser i journalistik på instituttet, og har i flere år forsøgt at råbe op uden meget held.
Læs Lene Rimestads kronik ”Fordi du ikke er det værd?”
KVINFOs Webmagasin har flere gange skrevet om det skæve meritokrati på både danske og udenlandske universiteter, og i sidste uge tog Marianne Egelund Siig også fat i problemet på sin blog på Berlingskes  hjemmeside.
Læs Marianne Egelund Siigs blogindlæg ”Den bedste mand til jobbet? – Illusionen om meritokratiet”
Læs ”Kvindelige forskere vender universitetet ryggen” i KVINFOs Webmagasin om MIT’s arbejde for at imødegå den skæve rekruttering og danske universiteters problemer på området.
Læs ”Ligestilling og ledelse. Tillykke det blev endnu en…” i KVINFOs Webmagasin om toplededelsen på SDU, der i 2014 udelukkende bestod af mænd, der ansatte flere mænd.