Studerende på både seminariet i Haderslev, Designskolen i Kolding og Kunstakademiets Designskole i København får her i oktober mulighed for at prøve kræfter med marokkanske hækleteknikker og studere traditionelle broderimønstre. I Skælskør er der en åben workshop for alle håndarbejdsinteresserede.
Det er Kunstakademiets Designskole, der får besøg af en gruppe fra det marokkanske kunsthåndværkerkollektiv RFA (Reseau Femmes Artisanes) fra Marrakech. De to parter har ved tidligere besøg kørt workshops flere andre steder i landet med stor succes.
Designskolen har i partnerskab med KVINFO arbejdet sammen med den marokkanske organisation i flere år om et projekt, som har haft til formål at professionalisere de marokkanske kvinders tilgang til design og forretningsdrift. Til gengæld har flere hold af designskolens studerende fået en værdifuld indsigt i at arbejde internationalt.
Workshoppen i Skælskør d. 27/10 finder sted i forbindelse med en udstilling på byens bibliotek, hvor både samarbejdet og produkter fra det marokkanske kunsthåndværkerkollektiv vises frem. Udstillingen er åbnet og kan ses frem til d. 13/11.
I København kan man se udstillingen på Kunstakademiets Designskole fra den 23/11, og der er også produkter til salg fra det marokkanske kunsthåndværkerkollektiv på skolens traditionelle julemarked den 29/11.
Se en reportage i KVINFOs Webmagasin fra sidste års workshops.
Læs mere om samarbejdsprojektet mellem Designskolen, marokkanske RFA og KVINFO