KVINFO har i den her uge besøg af to egyptiske kvinder, som begge er aktive i udviklingen og udbredelsen af Islamisk feminisme.
Rasha Dewedar og Kawther Al-Kholy er i Danmark for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i samarbejde med KVINFO. Her skal de især mødes med både kvinder og mænd fra forskellige muslimske miljøer i Danmark for at deltage i og høre om debatten om ligestilling og religion.
Det første besøg gik til Indvandrerkvindecentret i Blågårdsgade på Nørrebro (billedet). Senere skal de blandt andet deltage i en rundbordsdiskussion med en kreds af imamer og skal en tur til Aarhus, hvor de skal en tur på Kvindemuseet og mødes med antiradikaliseringsenheden hos politiet der.
De er begge oprindeligt journalister, og har blandt andet arbejdet med oplysning, træning af imamer, programmer om vold mod kvinder og meget andet. Besøget skal munde ud i en rapport med forslag til fremtidige samarbejder.
Islamisk feminisme er en bevægelse med baggrund i både religionen og kvindebevægelsen, og som arbejder med tolkninger af religiøse tekster, som er relevante for moderne kvinders udfordringer. Begrebet dækker over en række strømninger i flere forskellige lande i både den muslimske verden og blandt eksilsamfundene i Vesten. Der er ikke nogen samlende organisation eller styring, men til gengæld en tiltagende international udveksling af idéer og tanker. I 2013 støttede KVINFO op om en konference og bogudgivelse om emnet.

Læs mere om Islamisk feminisme: