Et flertal i Folketinget har i dag peget på Pia Kjærsgaard som formand for Folketinget. Dermed skriver Kjærsgaard ligestillingshistorie – for anden gang. Første gang var som første kvindelige partistifter, og denne gang er det som første kvindelige formand for Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard har været medlem af Præsidiet siden oktober 2012. 

Pia Kjærsgaard har siddet i Folketinget siden 1984. Først som politisk leder i Fremskridtspartiet og siden 1995 som medstifter og formand for Dansk Folkeparti. I 2012 trådte Kjærsgaard tilbage som formand, og overlod posten til Kristian Thulesen Dahl. 

Ved valget d. 18. juni 2015 fik Pia Kjærsgaard 26.583 personlige stemmer, og placerede sig dermed på en tredjeplads over flest stemmer blandt opstillede kvinder.

Pia Kjærsgaard er en del af KVINFOs Eksperdatabase. Læs mere her. 
Bliv klogere på ‘de første’ kvinder i dansk politik.
Se oversigt over kvindelige kandidaters personlige stemmer.

 Genvej til facts, milepæle og kvindelige frontkæmpere i forbindelse med fejringen af 100-året for kvinders stemmeret.
OBS: Pia Kjærsgaard er rigtig nok den første kvindelige formand for Folketinget, men allerede i 1950 blev Ingeborg Hansen valgt som første og eneste kvindelige formand for Landstinget. Og det var ikke kun en dansk milepæl – hun var også verdens første kvindelige parlamentsleder. Læs mere om Ingeborg Hansen her og her.