Antony Keedi deltog sammen med den danske forfatter Mads Ananda Lodahl i en debataften på KVINFO. Omdrejningspunktet var. hvordan man bekæmper hadforbrydelser og kønsbaseret vold. Men også hvordan vores forestillinger om maskulinitet er problematiske – både i Danmark og Libanon. Mads Ananda Lodahl startede sit indlæg med at slå fast, at det ikke nytter noget at se på vold som et isoleret fænomen. Volden udgør et af de øverste lag i en pyramide, hvor fastlåste kønsroller og stereotyper ligger i bunden, og de mellemliggende lag blandt andet rummer sexchikane og diskrimination.

Begge mænd bevægede sig langt ud over de teoretiske forklaringer, og supplerede med deres egne, personlige erfaringer og perspektiver. Anthony Keedi fortalte hvordan han selv har været offer for de fastlåste kønsroller. Han kæmper stadig en konstant kamp, for at kontrollere de indimellem voldelige og konfliktsøgende normer, han selv er opdraget med. Et emne, der for Mads Ananda Lodahl har et noget andet perspektiv. Han delte gavmildt ud af sine refleksioner over, hvordan han kan dyrke og give plads til det konfronterende og grænsesættende i sin personlighed – uden at blive misforstået.

Både Ananda og Keedi udfordrer på forskellig vis den maskulinitet, de er blevet socialiseret ind i. ‘Når jeg for eksempel øver mig i at råbe lidt mere op i det offentlige rum og være lidt mere bestemt i mit udtryk, uden at folk tænker jeg er en opfarende og aggressiv macho-idiot, der råber af folk i bussen, kompenserer jeg ved at have neglelak på, ” forklarer Mads Ananda Lodahl. For Anthony Keedi er det omvendt, men alligevel det samme fænomen, han går op i mod. “Det er sjovt, du siger det – for faktum er, at jeg for eksempel hele tiden træner min krop og bruger enormt meget krudt på at have et i de fleste folks øjne ‘maskulint udseende’ – mens jeg ikke laver andet end at tale om, at det ok at græde og at mænd skal tale om deres følelser,” forklarer han.

https://www.youtube.com/watch?v=aQQ8yCaLiKo