FN’s årlige kvindekommissionsmøde, CSW 61, er åbnet i FN i New York. Årets tema er ligestilling og kvinders rettigheder på arbejdsmarkedet.

Men som mange år før er det kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder, som forventes give anledning til de hårdeste forhandlinger om slutdokumentet, Agreed Conclusions.

Danmarks ligestillingsminister Karin Elleman konstaterer, at modstanden mod kvinders reproduktive rettigheder er stigende globalt og bedre organiseret end tidligere år. Særligt USAs nye politik på området er et bagslag for den progressive fløj. Så der er lagt op til hårde forhandlinger frem til fredag d. 24/3, hvor dokumentet skal vedtages.

KVINFO deltager i CSW 61 med konstitueret direktør og international chef Suzanne Moll og specialkonsulent Katarina Blomqvist. Ud over at være del af Danmarks officielle delegation, ledet af ligestillingsminister Karen Ellemann, så giver CSW også lejlighed til at møde og tale med både nuværende, tidligere og måske kommende internationale samarbejdspartnere.

En række af KVINFOs partnerorganisationer fra Mellemøsten og Nordafrika deltager således også på CSW. Især på det NGO-forum, som løber parallelt med CSW61, sætter de fokus på situationen for kvindelige menneskerettighedsforkæmpere og på konservative familieloves skadelige betydning for på kvinders ligestilling i regionen. På billedet øverst er det Salma Nims fra Jordanian National Commission for Women, som KVINFO har arbejdet sammen med i flere år, som taler om kønsbaseret vold på et event i NGO-forummet.

Og så vil vi da godt lige fejre, at Emma Holten som den første blev udnævnt til Sustainable Development Goal Gender Equality Dream Team, sammen med en række andre prominente aktivister verden over.