Gennem de sidste 15 år er Sherin Khankan gået forrest i debatten om stereotype opfattelser af forholdet mellem islam og køn i Danmark. På hendes helt egen måde har hun arbejdet ihærdigt for at ligestille muslimske kvinder og mænd i både det religiøse og det offentlige rum. I 2016 kom hun på BBCs liste over de 100 mest indflydesrige og inspirerende kvinder.
Hun kan bryste sig af et hav af titler, bl.a. religionssociolog, forfatter, aktivist, skribent, foredragsholder og snarligt kognitiv psykoterapeut. Hun er CEO for og stifter af Exitcirklen, en non-profit organisation, der tilbyder hjælp til piger og kvinder, der er udsat for psykisk vold, social kontrol, mobning og radikalisering.

Sidst, men bestemt ikke mindst, var Sherin Khankan i 2015 med til at starte FEMIMAM, et fællesskab for muslimske kvinder, der i marts sidste år åbnede dørene til Mariam Moskeen, Danmarks første kvindemoské, hvor fredagsbønnen ledes af kvindelige imamer.
Vi glæder os til at byde Sherin Khankan velkommen på scenen d. 8 marts i VEGA og til at høre meget mere om Islamisk feminisme, hendes arbejde med kvinders empowerment og med at nedbryde patriarkalske strukturer.
Læs mere om Sherin Khankan, Exitcirklen og Mariam Moskeen.