Uddelingen af Oscar statuetten er i år blevet mødt af massiv kritik, da nomineringerne mangler etnisk diversitet. Flere store stjerner har meldt afbud ved udsigten til en prisoverrækkelse, der består af 95,3 hvide. Oscar-akademiet har reageret overraskende hurtigt på kritikken og har lovet, at antallet af kvinder og etniske minoriteter skal være fordoblet i 2020.
Screen Actors Guild Awards pointerede i søndags yderligere #OscarSoWhite krisen.Her blev fire sorte skuespillere hædret med vinderpriser, hvor de tre af dem er kvindelige prismodtagere. Transkønnethed var også på programmet, da Amazons serie ’Transparent’ og ’The Danish Girl’ vandt priser. The Guardian beskriver diversiteten som prisoverrækkelsens store vinder, modsat Oscar-uddelingens manglende mangfoldighed.
Den anerkendte independent film festival Sundance har derimod en lang tradition for mangfoldighed. Siden starten har Sundance arbejdet for ligestilling i den amerikanske filmindustri, og 25% af instruktørerne på festivalen er kvinder. Sundance er lige blevet afholdt i Utah med adskillige lovende spillefilm og dokumentarer af kvinder foran og bag kameraet.
Sundance Institute var også med til at arrangere et møde med Hollywoods store filmselskaber i efteråret. Sammen med Women in Film fik de chefer fra bl.a. Warner Bros., HBO og Dreamworks til at diskutere den manglende repræsentation af kvindelige instruktører i filmindustrien.
Læs Times artikel: ‘Oscars Still So White, So Male, So Wrong‘ 

Læs mere om Sundance Film Festival og Sundance Instituttets initiativer her 
Læs mere her om kvinder foran og bag kameraet på Sundance 
Læs om filmen ‘Equity’ her. En film, der giver et sjældent kvindeligt perspektiv på Wall Street. 
Læs mere om Hollywood-chefernes møde om kvindelige instruktører og ligestilling i den amerikanske filmindustri her               
Læs mere om Women In Film her                            
Læs omGeena Davis Institute on Gender in Media’ , skabt af den amerikanske skuespiller Geena Davis.