En af KVINFO’s tidligere mentees, Alma Bekturganova Andersen, starter en ny aftenskole, der ligesom KVINFO’s mentornetværk i høj grad henvender sig til etniske minoriteter. Kulturmix, som aftenskolen hedder, er udtænkt med klassisk dansk folkeoplysning in mente. Målet er at blive ”en platform, hvor indvandrere og danskere kan mødes på nye måder”, siger Alma Bekturganova Andersen og understreger, at det bestemt ikke er hensigten, at KulturMix skal isolere sig eller lave aktiviteter for en lukket kreds.

KVINFOs Mentornetværk matcher kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund med kvinder, som er aktive i det danske samfund. Mentorerne viser vej ind i det danske samfund, og formålet er at støtte kvinderne i at nå deres faglige og sociale mål.

Alma Bekturganova Andersen fortæller til KVINFO: ”Selvom det er 8-9 år siden, jeg tog del i mentorforløbet, gav det mig bl.a. et nyt netværk i Danmark, som hjælper mig meget i dag. Det var min mentor, der åbnede døren til samfundet for mig og lærte mig, hvordan man gør brug af sit netværk til at realisere projekter og idéer.” Den viden har Alma Bekturganova Andersen i dag udnyttet til fulde. Hun er forkvinde for foreningen Verdens Kvinder i Danmark, som er en af de drivende kræfter bag KulturMix.

Aftenskolen tilbyder en bred vifte af kurser: fra irakisk madlavning over yoga til computerkurser i excel – der er noget for enhver smag.
Tilmelding sker på tlf. 70 22 21 09 eller på mail info@aftenskolerne.dk

Læs mere om aftenskolen KulturMix her

Læs mere om KVINFO’s mentornetværk her