Lån din fordom. Tal med den. Lær den at kende. Så enkel er idéen bag Menneskebiblioteket, og nu er idéen på vej til Tunesien.

Det er den tunesiske organisation L’Art Rue, som er gået sammen med danske Menneskebiblioteket om at udvikle en tunesisk udgave af biblioteket. Projektet er støttet af KVINFOs Minipulje.

Før jul løb den første workshop for frivillige så af stabelen i Tunis. Fokus i projektet i Tunesien er især køn og kvinders rettigheder, og det henvender sig særligt til kvinder, både som ”bøger” og som ”læsere”.

Men projektet prøver at få dækket alle de otte grupper af fordomme, som Menneskebiblioteket arbejder med. Ud over køn gælder det etnisk oprindelse, religion, seksuel orientering, profession, livsstil, handicap og politisk overbevisning.

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

KVINFOs program i Mellemøsten og Nordafrika er støttet af Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, DAPP.

Læs mere om DAPP på dette link.

Projektet planlægger foreløbig tre Menneskebiblioteks-events i år, men det er meningen at det skal føre til dannelsen af en permanent gruppe af frivillige, som kan fortsætte aktiviteterne. I workshoppen deltog også aktivister fra det allerede etablerede Menneskebibliotek i Egypten.

Idéen med Menneskebiblioteket opstod oprindelig på Roskilde Festivalen i år 2000 som en måde at nedbryde fordomme og stereotyper mellem mennesker. Siden er der sprunget menneskebiblioteker op i mange forskellige sammenhænge i mere end 70 lande verden over.
Læs mere om Menneskebiblioteket