Kvinfo

Arrangementer

FFF hjemmeside arrangement
Politiken og KVINFOs Folkefeministiske fredagsbar på Folkemødet 2022

Folkefeministisk Fredagsbar på Folkemødet 2023

Sted: Folkemødet Bornholm, N11 - Politiken i Rosengården

Igen i år kan du holde fredag på Folkemødet til KVINFOs traditionsrige fredagsbar i Rosengården hos Politiken!

Denne gang fylder vi scenen med diskussioner af tre af 2023’s indtil videre vigtigste feministiske agendaer: Den nye seksuelle frigørelse, maskulinitetsopfattelser og psykisk sårbarhed:

Psykisk sårbarhed

I 2023 har vi fortsat den vigtige samtale om aftabuisering af psykisk sårbarhed og mental trivsel. Særligt blandt de unge, hvor de unge kvinders mistrivsel endnu engang er stigende. Men hvorfor stiger mistrivslen, og hvordan kommer vi den til livs?

Mød:
– Anna Bjerre, grundlægger af og direktør i GirlTalk, der via chatrådgivning, brevkasse mm. arbejder for at forebygge mistrivsel blandt piger og unge kvinder

Maskulinitetsopfattelser

I 2023 har vi også set en række mandlige feminister tage ordet og insisterer på, at der er brug for en aftabuisering af mænds følelser og en nyfortolkning af mandeidealerne. Hvad er maskulinitet i 2023, og hvordan kan vi forbedre mænds almenmenneskelige behov for at tale om deres følelser?

Mød:
– Sebastian Lynggaard – forfatter til bogen ’Mandsforræder’ og manden bag Instagram-profilen @herligesvend
– Tobias Siiger Prentow – sekretariatsleder hos Forum for Mænds Sundhed, leder bag projektet ”Far for Livet” og forfatter til bogen af samme navn.

Den nye seksuelle frigørelse

2023 har også budt på en ny bølge af seksuel frigørelse med fokus på ligestilling og en mere åben dialog om intime relationer. Men hvad skal der til for at starte en ny samtale om sex, der bryder med de seksuelle normer, og kønsstereotype forventninger?Mød:
– Hanin Georgis – skuespiller på teateropsætningen ’SEX’ på Aveny-T, og dramatiker på teaterforestillingen ’Den anden arabiske kvinde’.
– Mette De La Motte Gundersen – sexolog med mange års erfaring med undervisning og rådgivning om køn, krop og seksualitet.

KVINFOs direktør Henriette Laursen deltager også i panelet, og Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen modererer panelsamtalen.

Begynd fredag aften med varm soul

Efter samtalerne kan du skyde din fredag aften i gang med Betty Bass!

Med over 2 millioner streams på Spotify og tilstedeværelse på den officielle Airplay Top-20 liste ligner sangerinden en succes. Og det er da heller ikke tilfældigt. Med sin uovertrufne teknik, varme luftige tone, laid back rytmik og internationale klang lægger Betty sig nemlig helt i front på den danske soul-scene.

’’Jeg glæder mig helt vildt til at spille live, så enkelt kan det siges! Det bliver en kæmpe oplevelse, og vi har selvfølgelig en masse nye sange med på scenen’’ siger hun.

 

Kom i god tid, hvis du vil være sikker på en siddeplads. Vi glæder os!

KVINFO deltager også i en lang række panelsamtaler og debatter om køn og ligestilling på Folkemødet på Bornholm. Find hele programmet her.