KVINFOs Mentorprogram matcher kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk med frivillige mentorer, som er aktive i det danske samfund.

Vi åbner døre til arbejdsmarkedet og viser vej ind i det danske samfund. Mentornetværket har siden etableringen i 2002 modtaget priser og er blevet fremhævet som best-practice både i Danmark og internationalt. 

Flere end 7.600 kvinder og 100 mænd har deltaget i netværket og siden starten i 2002 har over 3.400 mentorpar været matchet. 33 % af mentees er kommet i arbejde, og mange har med støtte fra deres mentor gennemført en uddannelse. Mange mentees har også på den måde fået et bedre fodfæste i Danmark, er kommet i arbejde, begyndt en uddannelse, blevet bedre til dansk og fået et større netværk. Både mentorer og mentees melder tilbage, at det har været en positiv oplevelse at være i et mentorforløb.

Et attraktivt netværk

"Alting handler om at kende nogen, der kender nogen; og det kan man ikke få andre steder end hos KVINFO."
- Mentee
 
Udover en-til-en møder mellem mentor og mentee, udvikler og faciliterer KVINFO et bredere udbud af kurser og netværksarrangementer, som giver mentorer og mentees mulighed for at udvide deres netværk. 
 
Mentornetværket er et attraktivt netværk med over 2.500 aktive medlemmer med 145 nationale baggrunde.
Mentees er typisk mellem 25-45 år, alle med forskellige uddannelser og arbejdserfaring inden for en lang række områder - og har været i Danmark højst 5 år. 
Mentorerne er næsten lige så forskellige: travle karrierekvinder, pensionister, studerende - fælles for alle mentorer er, at de er forankrede og aktive i det danske samfund og har tid og lyst til at støtte menteei at nå deres faglige og personlige mål.
 

Værdier i KVINFOs Mentornetværk

 

  • Det positive – vi ser på ressourcer og muligheder. Vi tager udgangspunkt i de ønsker og drømme, mentee har, og vi tror på, at drømmen kan gøres til virkelighed.
  • Det fælles - vi fokuserer på det, som vi har til fælles - fælles faglighed og fælles oplevelser. 
  • Det individuelle – vi ser på den enkelte og skaber et mentorforløb, som bygger på den enkelte mentor og mentees ønsker og kompetencer. 

Vi tror på, at det ligeværdige en-til-en møde mellem mentor og mentee skaber forandringer – både for mentor og mentee.

 

Anerkendelse og priser

  • Mentornetværket modtog i oktober 2004 Alt for Damernes kvindepris og blev samme måned tildelt Integrationsprisen for det offentlige arbejdsmarked.
  • I OECD rapporten ”The Labour Market Integration of Immigrants in Denmark” (pdf) fra 2007 omtales KVINFOs mentornetværk som et positivt integrationstiltag.
  • Den verdensberømte mentor-ekspert og forsker David Clutterbuck har beskrevet KVINFOs mentornetværk som verdens største af sin art.
  • I Ligestillingsafdelingens rapport fra 2011 ”Kønsligestilling blandt etniske minoriteter i Danmark” (pdf) trækkes KVINFOs mentornetværk frem som et best-case eksempel.