Værktøjer

Quiz om Verdensmålene

Quiz-om-Verdensmålene
Test din viden om ligestilling i Mellemøsten og Nordafrika med denne quiz, der samtidig gør dig klogere på Verdensmålene.

Hvor er flerkoneri tilladt? Må man være homoseksuel? Arver kvinder og mænd lige meget? Test din viden og bliv klogere på ligestilling og verdensmål.

Efter det arabiske forår har en del lande i Mellemøsten og Nordafrika indført ny lovgivning, som sikrer lighed for loven for mænd og kvinder, og som i nogen udstrækning skaber grundlag for ligestilling.

KVINFO arbejder for ligestilling i Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan sammen med lokale og danske eksperter og organisationer. Arbejdet koncentrerer sig om at give lige muligheder for kvinder og mænd for at deltage aktivt i det politiske liv, om at udrydde diskrimination og vold med baggrund i køn og om at sikre, at alle kan bestemme over deres egen krop og seksualitet.

Som i Danmark er ligestilling også i MENA-regionen (det er Mellemøsten og Nordafrika) et varmt emne med problematikker, som det tager tid at forandre. I quizzen herunder kan du blive klogere på , hvordan det står til med ligestilling og verdensmål nu.

Tag quizzen ved at bruge dette link.

Læs mere om KVINFOs internationale arbejde her.