DIVERSITY artikel
VELKOMMEN TIL webmagasinet KØNFORMATION. HER FINDER DU debatter, tanker, INTERVIEWS OG ANALYSER, OM KØN OG LIGESTILLING.

KVINFO VINDER ÅRETS DIVERSITETS-OG INKLUSIONSINITIATIV VED DANISH DIVERSITY AWARDS 2022

Torsdag den 9. juni 2022 vandt KVINFO årets diversitets- og inklusionsinitiativ pris ved det nye Danish Diversity Awards for vores arbejde med blind rekruttering.

Med Danish Diversity Awards ønsker Goodtalks og DI – Dansk Industri anerkende konkrete handlinger, indsatser og adfærd, der udfordrer vanetænkning og bidrager til at styrke diversitet, lighed og inklusion i virksomheder og i samfundet.

KVINFOs direktør Henriette Laursen talte forud for prisuddelingen med Finans om vores arbejde med blind rekruttering. Her udtalte hun:

»Vi prøver at tage vores egen medicin og gøre op med vanetænkning. Mange tænker, at KVINFO nemt kan finde ud af det med mangfoldighed, men det er det, som er pointen: Virksomheder bliver nødt til at gøre noget særskilt. Diversitet kommer ikke af sig selv.« […] »Det her gør, at man netop har fokus på kvalifikationerne og ikke alt muligt andet, for kvalifikationerne er det eneste, man har tilbage, når ansøgningen er ”blindet”.«

Efter prismodtagelsen skrev Henriette Laursen på sin Facebook profil følgende udtalelse:

“Hvorfor give KVINFO en pris for diversitet og inklusion? Det må vi da om nogen have styr på. Men sandheden er, at diversitet og inklusion selv ikke hos os kommer af sig selv. Der skal også her tages særlige initiativer for at få det til at ske.
Blind rekruttering har helt konkret ført til større mangfoldighed blandt vores ansatte. Det har også fået os til at mærke, hvor meget oplysninger om identitet såsom f.eks. køn, alder og etnisk oprindelse fylder, når man normalt læser ansøgninger. Når oplysninger om identitet mangler søger man i hvert fald helt ubevidst efter dem og føler helt man har mistet sit normale kompas. Det bedste ved at afprøve blind rekruttering har dog næsten været alle de tilbagemeldinger fra ansøgere, som ikke lige opfylder normen, om hvor rart det har været at deltage i blind rekruttering og være mere sikker på, at det ikke var ens identitet man blev fravalgt på.

Tak for værdsættelsen af vores arbejde.”