Kvinfo

Arrangementer

Samtalesalon stor kopi-1
HER KAN DU SE ALLE KVINFOS ARRANGEMENTER OM KØN OG LIGESTILLING.

Negativ social kontrol og skam fortalt indefra

Sted: KVINFO, Christians Brygge 3, København K

Negativ social kontrol. De tre ord udløser ofte ophedet debat. Eksperter, fagpersoner og politikere kommer med anbefalinger og opsange, forbud og tiltag. Men de mennesker, som det handler om, hører vi alt for sjældent.

Det er kvinder, som skal håndtere både kontrol og den skam, som kan følge med at bryde med tillærte og internaliserede normer.

Ved dette arrangement kan du høre fire kvinder selv fortælle, når vi spørger:

  • Hvilke udfordringer spænder ben for, at flere kvinder deltager i debatten om negativ social kontrol?
  • Hvilke normer og kulturer er negative og bør udfordres og forandres?
  • Hvordan kan den nye generation af kvinder i sammen skabe et generationsopgør og bane vejen for frihed og ligestilling?

I panelet kan du møde:

  • Uzmah Ahmed: Aktivist, mediator i firmaet Making it Matter og initiativtager til Skam-O-Maten. Har arbejdet med bl.a. vold og migration for Danner, Røde Kors og på det boligsociale felt
  • Nadia Kakasur: Forfatter til romanen Gode piger drømmer ikke (2022) og aktivist for ligestilling og seksuel frihed for kvinder
  • Yildiz Akdogan: Forkvinde i Kvinderådet, medlem af borgerrepræsentationen i København for Socialdemokratier og tidligere medlem af Folketinget (2014-2019)

Samtalesalonen modereres af journalist og forfatter Souha Al-Mersal, som er aktuel med udgivelsen Min datter var gnisten og er podcast-vært på podcasten Skamløs.