Kvinfo

Arrangementer

HER KAN DU SE ALLE KVINFOS ARRANGEMENTER OM KØN OG LIGESTILLING.

WAKEUP CALL OM KØN OG KLIMA

Sted: KVINFO | Christians Brygge 3, 1219, København K / Streames også via Facebook
køn og klima KVINFO.DK

Hvordan hænger klima og køn sammen?

Vi stiller spørgsmålet og giver bud på svar, når vi torsdag den 24. februar klokken 8 til 9:15 byder velkommen til Wakeup Call om netop køn og klima.

Det bliver en morgenstund, hvor Katrine Weber, der er etnolog i firmaet PlanMiljø, giver indsigt i det komplicerede og vigtige område. PlanMiljø har netop kortlagt sammenhængen mellem klimapolitik, køn og ligestilling for Nordisk Ministerråd.

De mest klimatunge sektorer er energi, transport, landbrug og byggeri. De har mere til fælles end nødvendigheden af bæredygtig omstilling. Nemlig at de alle er domineret af mænd. Så man kan spørge sig selv, om grøn omstilling nødvendigvis rimer på ligestilling? Og hvad risikerer vi, hvis ikke vi integrerer ligestillingshensyn i klimatiltag? Disse spørgsmål diskuterer Katrine Weber med henvisning til den netop publicerede rapport, ’How climate policies impact gender and vice versa in the Nordic countries’.

Vi serverer kaffe fra klokken 8. Arrangementet begynder klokken 8.15, og vi siger tak for nu klokken 9.15.

Kom i god tid, hvis du vil have en stol at sidde på (vi har kun plads til 30 personer for at undgå at skubbe smittetallene op ad).

Ellers kan du være med langvejs, da vi også streamer via dette link.

Håber vi ses den 24. februar, når vi stiller spørgsmålet:

Hvilken rolle spiller køn egentligt i de nordiske klimahandlingsplaner?