Værktøjer
KVINFOS MENTORNETVÆRK
Bliv mentor
Vil du være med til at nedbryde barrierer for kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund ved at dele din viden om jobsøgning og uddannelse?
KVINFOs mentornetværk henvender sig til kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund, med lille eller ingen arbejdserfaring i Danmark.
Formålet er at støtte kvinderne i at komme i job eller uddannelse. Det sker gennem at matche dem med en mentor – og det virker.
Resultater
Mentorforløbene hjælper mange mentees i job eller i uddannelse og med at blive bedre til dansk.
Find de nyeste nøgletal fra evalueringerne af mentorforløbene her.
FORSKNINGSBASERET TILGANG
KVINFOs tilgang til mentoring er anerkendt af Ligestillingsministeriet, EU, OECD, UNESCO og OSCE.
Udgangspunktet for mentorforløbene er:
- Frivillighed, lighed, tillid og respekt mellem mentee og mentor
- Viden om det danske arbejdsmarked og arbejdskultur
- Troen på sig selv og egne kompetencer.
Forskning viser, at en del kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund oplever en række barrierer. Det kan for eksempel være utilstrækkelige danskkundskaber, mangel på netværk og manglende viden om det danske arbejdsmarked. Sammen arbejder mentee og mentor for, at mentee kan bryde disse barrierer.
Lokalt til stede
KVINFOs mentornetværk udvikles og udvides løbende. Netop nu er vi til stede i fire byer i Danmark:
- Aarhus
- Svendborg
- Slagelse
- København.
I alle fire byer er mentorindsatserne placeret i udsatte boligområder. Her samarbejder vi med de boligsociale helhedsplaner og jobcentrene om at få flere kvinder i job eller uddannelse.
Læs mere om de lokale mentornetværk.
Nordisk samarbejde
Kvinder i job er et samarbejdsprojekt mellem de tre nordiske civilsamfundsaktører KVINFO (Danmark), Luckan Integration (Finland) og Sammen om en Jobb (Norge).
Med udgangspunkt i de tre landes mentorprogrammer indsamler vi viden og erfaringer. Det sker for at skabe et solidt grundlag for videreudvikling af beskæftigelsesfremmende metoder og tilgange til arbejdet med målgruppen.
Samarbejdsprojektet bidrager desuden med anbefalinger til, hvordan civilsamfundsaktører kan understøtte myndighedernes beskæftigelsesindsats.
Klik her for at læse mere om det nordiske samarbejdsprojekt Kvinder i job.